EL: Može li Zvezda do pobjede nad prvakom Evrope?!

Crvena zvezda Telekom ovog četvrta od 20.05 u Tel Avivu gostuje aktuelnom šampionu Evrope, Makabiju, a taj duel drugog kola Top 16 faze možda donese i senzaciju.

Košarka 08.01.2015 | 14:20
EL: Može li Zvezda do pobjede nad prvakom Evrope?!

Makabi jeste prvak, ali nije to taj tim koji je prošle sezone osvojio Evroligu. Možda se nije mnogo toga promenilo u igračkom kadru, ali i te kako se oseća odlazak trenera Dejvida Blata, koji je sada trener Lebronu Džejmsu u Klivlendu. Oni su u prvom kolu poraženi od Panatinaikosa u Atini, dok je Zvezda očekivano položila oružije pred Realom, iako se dobro držala do kraja treće četvrtine.

Naravno, svima je u sećanju i čuvena zastava kojom su navijači „ponosa Izraela“ dočekali Crvenu zvezdu na kojoj je pisalo „Mi smo Makabi, a ko ste vi?“ uz još jednu reč koja nije baš pogodna za ovakve tekstove. Jasno je, da ako gosti žele među osam najboljih, mora da skine skalp nekom od velikana, a ma koliko to zvučalo neverovatno - najrealnije je da to budu Makabi ili Panatinaikos.

Tim Dejana Radonjića već je mnogo uradio u ovoj sezoni. Sam plasman u Top 16 je veliki uspeh, a upisali su se i u istoriju ABA lige po broju uzastopnih pobeda na početku sezone, s tim da to pisanje istorije i dalje traje. Sa te strane, crveno-beli mogu potpuno opušteno da uđu u ovaj meč, mada... gledajući ih u ovoj sezoni, sigurno je da u Izrael nisu stigli samo da bi se bili akter novog trijumfa branioca trona.

Komentari / 0

Ostavite komentar