Куп Краља: Атлетико тукао Реала, побједа и Виљареала!

Увек пршти у мадридском дербију, увек је занимљиво без обзира на форму екипа, а у првом мечу осмине финала Купа краља Атлетико је на свом терену победио Реал са 2:0 (0:0) у врло узбудљивом градском дуелу. Реванш је 15. јануара на "Сантјаго Бернабеуу". Фудбалери Виљареала остварили су минималан тријумф у првом мечу осмине финала Купа краља победивши Сосиједад са 1:0, Валенсија је са 2:1 била боља од Еспањола, док су Алмерија и Хетафе одиграли нерешено 1:1.

Фудбал 08.01.2015 | 11:40
Куп Краља: Атлетико тукао Реала, побједа и Виљареала!

Карло Анћелоти је оставио Кристијана Роналда на клупи (ушао у 63. минуту), "краљевићи" су од почетка кренули у јуриш и без најбољег играча, али су изабраници Дијега Симеонеа својом препознатљивом агресивношћу до лудила доводили градског ривала.

Повратник у црвено-белом дресу "јорганџија" Фернандо Торес био је у центру пажње само до почетка меча, јер на терену није био толико приметан колико су у првом плану биле провокације и кошкања на сваком кораку попут окршаја Кедире и Раула Гарсије.

Узавреле страсти најпре су се распламсале у 14. минуту када је Хамес Родригез одлично извео прекид са леве стране и пронашао Бејла који је затресао мрежу главом, али из офсајда, па му је гол оправдано поништен.

Имао је и Кедира добар покушај главом, на другој страни је запретио Гризман тек толико да Навас не буде потпуно беспослен у првом полувремену, а Атлетико је вешто чекао своје шансе и у наставку обе претворио у погодак.

Раул Гарсија је спретно изнудио пенал пошто га је Серхио Рамос оборио рукама и онда преузео одговорност, те после дуже расправе са судијом и Навасом око тога где лопта треба да стоји, са беле тачке погодио доњи десни угао за 1:0 за радост Дијега Симеонеа и на трибинама "Висенте Калдерона".

Тренер шпанског првака знао је на посебан начин да прослави пошто је његов син Ђулијано скупљао лопте и потрчао му у загрљај, па су заједно поделили радост, а исту сцену приредили су у 76. минуту, само што је Симеоне сада њему трчао у загрљај.

За то је био заслужан млади уругвајски штопер Хозе Хименез, који је заштитним знаком Атлетика, ударцем главом после корнера погодио мету за коначних 2:0 и одличан капитал пред реванш борбе за четвртфинале, за осам дана на "Сантјаго Бернабеуу".

Дејвид Мојес је са Сосиједадом за викед поразио Барселону у Примери и опет се показало да се екипа из Сан Себастијана боље сналази против великана.

Истина, шанса и даље постоји пошто се реванш борбе за четвртфинале игра на Аноети, на коју Виљареал долази са минималним капиталом до ког је стигао у 71. минуту. Претходно је наш Антонио Рукавина, који је на овом мечу играо на десном крилу уступио место Денису Черишеву коме је само осам минута на терену било довољно да се побрине за једини погодак.

И Валенсија са голом предности иде на реванш Еспањолу, који је у нешто бољој позицији, јер је постигао гол у гостима. "Слепи мишеви" су повели преко Гаје већ у 10. минуту, да би на истеку сат времена игре Стуани поравнао резултат, а Алваро Негредо је из пенала у самом финишу поставио коначних 2:1.

Све је отворено и у окршају Алмерије и Хетафеа, а њихов први меч обележио је везиста домаће екипе Верза. Он је најпре аутоголом у 21. минуту поклонио предност ривалу, да би се у другом полувремену искупио и из пенала спасао Алмерију пораза на свом терену.

Куп краља, осмина финала (први мечеви):
Уторак:
Селта - Атлетик Билбао 2:4 (1:2)
(Лопез 11, Чарлс 54 - Сан Хосе 5, Адуриз 15, 87пен, Сусаета 61)
Малага - Леванте 2:0 (1:0)
(Анор 16, Хорта 78)

Среда:
Виљареал - Реал Сосиједад 1:0 (0:0)
(Черишев 71)
Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:0 (0:0)
(Гарсија 58пен, Хименез 76)
Валенсија - Еспањол 2:1 (1:0)
(Гаја 10, Негредо 86пен - Стуани 60)
Алмериа - Хетафе 1:1 (0:1)
(Верза 58пен - Верза 21 а.г.)

Четвртак:
20.00 Гранада - Севиља
22.00 Барселона - Елче

Коментари / 0

Оставите коментар