Kup Kralja: Atletiko tukao Reala, pobjeda i Viljareala!

Uvek pršti u madridskom derbiju, uvek je zanimljivo bez obzira na formu ekipa, a u prvom meču osmine finala Kupa kralja Atletiko je na svom terenu pobedio Real sa 2:0 (0:0) u vrlo uzbudljivom gradskom duelu. Revanš je 15. januara na "Santjago Bernabeuu". Fudbaleri Viljareala ostvarili su minimalan trijumf u prvom meču osmine finala Kupa kralja pobedivši Sosijedad sa 1:0, Valensija je sa 2:1 bila bolja od Espanjola, dok su Almerija i Hetafe odigrali nerešeno 1:1.

Fudbal 08.01.2015 | 11:40
Kup Kralja: Atletiko tukao Reala, pobjeda i Viljareala!

Karlo Anćeloti je ostavio Kristijana Ronalda na klupi (ušao u 63. minutu), "kraljevići" su od početka krenuli u juriš i bez najboljeg igrača, ali su izabranici Dijega Simeonea svojom prepoznatljivom agresivnošću do ludila dovodili gradskog rivala.

Povratnik u crveno-belom dresu "jorgandžija" Fernando Tores bio je u centru pažnje samo do početka meča, jer na terenu nije bio toliko primetan koliko su u prvom planu bile provokacije i koškanja na svakom koraku poput okršaja Kedire i Raula Garsije.

Uzavrele strasti najpre su se rasplamsale u 14. minutu kada je Hames Rodrigez odlično izveo prekid sa leve strane i pronašao Bejla koji je zatresao mrežu glavom, ali iz ofsajda, pa mu je gol opravdano poništen.

Imao je i Kedira dobar pokušaj glavom, na drugoj strani je zapretio Grizman tek toliko da Navas ne bude potpuno besposlen u prvom poluvremenu, a Atletiko je vešto čekao svoje šanse i u nastavku obe pretvorio u pogodak.

Raul Garsija je spretno iznudio penal pošto ga je Serhio Ramos oborio rukama i onda preuzeo odgovornost, te posle duže rasprave sa sudijom i Navasom oko toga gde lopta treba da stoji, sa bele tačke pogodio donji desni ugao za 1:0 za radost Dijega Simeonea i na tribinama "Visente Kalderona".

Trener španskog prvaka znao je na poseban način da proslavi pošto je njegov sin Đulijano skupljao lopte i potrčao mu u zagrljaj, pa su zajedno podelili radost, a istu scenu priredili su u 76. minutu, samo što je Simeone sada njemu trčao u zagrljaj.

Za to je bio zaslužan mladi urugvajski štoper Hoze Himenez, koji je zaštitnim znakom Atletika, udarcem glavom posle kornera pogodio metu za konačnih 2:0 i odličan kapital pred revanš borbe za četvrtfinale, za osam dana na "Santjago Bernabeuu".

Dejvid Mojes je sa Sosijedadom za viked porazio Barselonu u Primeri i opet se pokazalo da se ekipa iz San Sebastijana bolje snalazi protiv velikana.

Istina, šansa i dalje postoji pošto se revanš borbe za četvrtfinale igra na Anoeti, na koju Viljareal dolazi sa minimalnim kapitalom do kog je stigao u 71. minutu. Prethodno je naš Antonio Rukavina, koji je na ovom meču igrao na desnom krilu ustupio mesto Denisu Čeriševu kome je samo osam minuta na terenu bilo dovoljno da se pobrine za jedini pogodak.

I Valensija sa golom prednosti ide na revanš Espanjolu, koji je u nešto boljoj poziciji, jer je postigao gol u gostima. "Slepi miševi" su poveli preko Gaje već u 10. minutu, da bi na isteku sat vremena igre Stuani poravnao rezultat, a Alvaro Negredo je iz penala u samom finišu postavio konačnih 2:1.

Sve je otvoreno i u okršaju Almerije i Hetafea, a njihov prvi meč obeležio je vezista domaće ekipe Verza. On je najpre autogolom u 21. minutu poklonio prednost rivalu, da bi se u drugom poluvremenu iskupio i iz penala spasao Almeriju poraza na svom terenu.

Kup kralja, osmina finala (prvi mečevi):
Utorak:
Selta - Atletik Bilbao 2:4 (1:2)
(Lopez 11, Čarls 54 - San Hose 5, Aduriz 15, 87pen, Susaeta 61)
Malaga - Levante 2:0 (1:0)
(Anor 16, Horta 78)

Sreda:
Viljareal - Real Sosijedad 1:0 (0:0)
(Čerišev 71)
Atletiko Madrid - Real Madrid 2:0 (0:0)
(Garsija 58pen, Himenez 76)
Valensija - Espanjol 2:1 (1:0)
(Gaja 10, Negredo 86pen - Stuani 60)
Almeria - Hetafe 1:1 (0:1)
(Verza 58pen - Verza 21 a.g.)

Četvrtak:
20.00 Granada - Sevilja
22.00 Barselona - Elče

Komentari / 0

Ostavite komentar