Повећан ниво безбједности у БиХ

У БиХ повећане су мјере безбједности и приправности послије терористичког напада у Паризу, договорили су представници полицијских агенција у БиХ и Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 08.01.2015 | 10:00
Повећан ниво безбједности у БиХ

О повећаном степену безбједности јуче су разговарали главни тужилац БиХ Горан Салиховић, директор Обавјештајно-безбједносне агенције Алмир Џуво и директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић, потврдио је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Након терористичког напада у Паризу појачане су полицијске активности на заштити запослених и објеката Амбасаде и резиденције Француске у БиХ, као и безбједносне мјере у неким другим дипломатским представништвима у БиХ, потврдио је директор Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсад Вилић.

Он је истакао да су све полицијске агенције у БиХ у сталном конктакту и сарадњи на појачаном и константоном праћењу ситуације на терену.

"У контакту смо са свим полицијским агенцијама у БиХ, укључујући и Обавјештајно-безбједносну агенцију. Појачали смо оперативне активности на терену. У контакту смо и са француском полицијом преко полицијског официра за везу при француској Амбасади", рекао је Вилић за "Дневни аваз".

Он није могао детаљније говорити о мјерама које проводе ова и друге полицијске агенције у БиХ.

"Појачали смо оперативне активности на терену, прати се ова ситуација у складу са нашим надлежностима", додао је Вилић.

У јучерашњем оружаном нападу на канцеларије сатиричног магазина "Шарли Ебдо" у Паризу погинуло је 10 новинара и два полицајаца. Повријеђено је 11 лица.

Лист је познат по објављивању низа карикатура на којима је приказан пророк Мухамед.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Црни

08.01.2015 10:14

Те вехабије под хитно ријешавати иначе ће И нама бити још горе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

раскорак

08.01.2015 10:41

Политичаре би требало рјешавати, чини ми се. Од њих нам је овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

08.01.2015 11:04

Полако се губи основно право ПРАВО НА ЖИВОТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

08.01.2015 14:52

СВИ МИ СЕ ГАДИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.01.2015 15:02

Брадоње су цекали овај тренутак стотинама година да могу да раде ста хоце и да им нико ниста не мозе,и то све у име људских права,они имају право да убијају а ми немамо право да се бранимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

11.01.2015 09:25

Није ово због вехабија или слицних исламиста, него страх од свог народа да конацно не отвори оци ...... а они остану без фотеља и лагодног зивота!

ОДГОВОРИТЕ