Povećan nivo bezbjednosti u BiH

U BiH povećane su mjere bezbjednosti i pripravnosti poslije terorističkog napada u Parizu, dogovorili su predstavnici policijskih agencija u BiH i Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 08.01.2015 | 10:00
Povećan nivo bezbjednosti u BiH

O povećanom stepenu bezbjednosti juče su razgovarali glavni tužilac BiH Goran Salihović, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Almir Džuvo i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Nakon terorističkog napada u Parizu pojačane su policijske aktivnosti na zaštiti zaposlenih i objekata Ambasade i rezidencije Francuske u BiH, kao i bezbjednosne mjere u nekim drugim diplomatskim predstavništvima u BiH, potvrdio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić.

On je istakao da su sve policijske agencije u BiH u stalnom konktaktu i saradnji na pojačanom i konstantonom praćenju situacije na terenu.

"U kontaktu smo sa svim policijskim agencijama u BiH, uključujući i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju. Pojačali smo operativne aktivnosti na terenu. U kontaktu smo i sa francuskom policijom preko policijskog oficira za vezu pri francuskoj Ambasadi", rekao je Vilić za "Dnevni avaz".

On nije mogao detaljnije govoriti o mjerama koje provode ova i druge policijske agencije u BiH.

"Pojačali smo operativne aktivnosti na terenu, prati se ova situacija u skladu sa našim nadležnostima", dodao je Vilić.

U jučerašnjem oružanom napadu na kancelarije satiričnog magazina "Šarli Ebdo" u Parizu poginulo je 10 novinara i dva policajaca. Povrijeđeno je 11 lica.

List je poznat po objavljivanju niza karikatura na kojima je prikazan prorok Muhamed.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Crni

08.01.2015 10:14

Te vehabije pod hitno riješavati inače će I nama biti još gore !

ODGOVORITE
Name

raskorak

08.01.2015 10:41

Političare bi trebalo rješavati, čini mi se. Od njih nam je ovako.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

08.01.2015 11:04

Polako se gubi osnovno pravo PRAVO NA ŽIVOT.

ODGOVORITE
Name

dado

08.01.2015 14:52

SVI MI SE GADITE.

ODGOVORITE
Name

Md

08.01.2015 15:02

Bradonje su cekali ovaj trenutak stotinama godina da mogu da rade sta hoce i da im niko nista ne moze,i to sve u ime ljudskih prava,oni imaju pravo da ubijaju a mi nemamo pravo da se branimo

ODGOVORITE
Name

Sime

11.01.2015 09:25

Nije ovo zbog vehabija ili slicnih islamista, nego strah od svog naroda da konacno ne otvori oci ...... a oni ostanu bez fotelja i lagodnog zivota!

ODGOVORITE