Пронашао дукат по други пут

Хиљаде Београђана посматрало је малишане који су весело пружали ручице како би добили своје парче чеснице, а у три парчета налазио се по дукат.

Србија 07.01.2015 | 19:10
Пронашао дукат по други пут

Мали Константин није очекивао да ће поново, друге године за редом освојити дукат. Како каже, то за њега значи велику срећу, а пожелео је и жељу коју није хтео да открива нашим репортерима.

Ове године срећу да учествују у ломљењу чеснице имали су само малишани са својим родитељима. Узалуд су старији суграђани покушавали да објасне обезбеђењу да је хладно и да их деца чекају код куће.

Ломљење чеснице каснило је око двадесет минута, а малишани су нестрпљиво узвикивали "Хајде, почните". Догађају је присуствовао и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Потпредседник Уније пекара Зоран Грубановски рекао је да је чесница прављена четири сата, печена два сата, а да је састављена од 500 јуфки.

- Ово је манифестација за све грађане, али ми смо најсрећнији кад дукат извуку деца, јер ко извуче дукат биће најсрећнији у следећој години, а ми желимо да то буду наша деца - истакао је Грубаноски.
 
Упркос хладном времену, велики број људи ужива у празничном програму у центру града који се наставља и током дана.

Традиционално божићно ломљење чеснице, данас је по први пут одржано на Тргу Републике. До сада се ломљење чеснице организовало на Теразијама.
 
Ломљење божићне чеснице протекло је без инцдената због боље организације и обезбеђења манифестације него претходних година.

Коментари / 0

Оставите коментар