Pronašao dukat po drugi put

Hiljade Beograđana posmatralo je mališane koji su veselo pružali ručice kako bi dobili svoje parče česnice, a u tri parčeta nalazio se po dukat.

Srbija 07.01.2015 | 19:10
Pronašao dukat po drugi put

Mali Konstantin nije očekivao da će ponovo, druge godine za redom osvojiti dukat. Kako kaže, to za njega znači veliku sreću, a poželeo je i želju koju nije hteo da otkriva našim reporterima.

Ove godine sreću da učestvuju u lomljenju česnice imali su samo mališani sa svojim roditeljima. Uzalud su stariji sugrađani pokušavali da objasne obezbeđenju da je hladno i da ih deca čekaju kod kuće.

Lomljenje česnice kasnilo je oko dvadeset minuta, a mališani su nestrpljivo uzvikivali "Hajde, počnite". Događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Potpredsednik Unije pekara Zoran Grubanovski rekao je da je česnica pravljena četiri sata, pečena dva sata, a da je sastavljena od 500 jufki.

- Ovo je manifestacija za sve građane, ali mi smo najsrećniji kad dukat izvuku deca, jer ko izvuče dukat biće najsrećniji u sledećoj godini, a mi želimo da to budu naša deca - istakao je Grubanoski.
 
Uprkos hladnom vremenu, veliki broj ljudi uživa u prazničnom programu u centru grada koji se nastavlja i tokom dana.

Tradicionalno božićno lomljenje česnice, danas je po prvi put održano na Trgu Republike. Do sada se lomljenje česnice organizovalo na Terazijama.
 
Lomljenje božićne česnice proteklo je bez incdenata zbog bolje organizacije i obezbeđenja manifestacije nego prethodnih godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar