Валдес у Јунајтеду, Де Хеа одлази?!

Постоје две верзије приче због чега је Виктор Валдес потписао за Манчестер јунајтед до јуна 2016. године.

Фудбал 08.01.2015 | 09:00
Валдес у Јунајтеду, Де Хеа одлази?!

Девет и по месеци пре него што је, када је већ одлучио да напусти Барселону са којом му је истицао уговор, Виктор Валдес покидао лигаменте колена (26. март 2014. године), шпански голман је потписао нови профи уговор.

Медији у Енглеској објавили су у среду да је Шпанац, освајач шест Примера и три Лиге шампиона, потписао за Манчестер јунајтед до јуна 2016. године.

Од октобра прошле године, Валдес (32) тренирао је на "Олд Трафорду" уз млађег земљака Давида Де Хеу, борећи се за профи уговор са екипом коју од летос води Луј ван Гал, а у међувремену био је помињан као могуће појачање Ливерпула, на чијем голу је веома несигуран Белгијанац Симон Мињоле.

Међутим, први је папир потурио Јунајтед.

Постоје две верзије ове приче, прва да је Ван Гал незадовољан квалитетима Де Хеиног заменика Андерса Лиденгарда и да Валдеса види као човека који ће натерати млађег земљака да још боље ради на себи, а друга да се Јунајтед спрема за трампу: Де Хеа за Гарета Бејла (уз доплату наравно) и да је Валдес онај који ће ускоро бити први голман славног клуба.

Иначе, Валдес је рекордер по броју наступа за Барселону (565) када су голмани у питању, али је летос инсистирао на томе да оде из клуба и потражи нови изазов, у чему га је успорила тешка повреда. У исто време, из Барселоне су хтели да оду и Дани Алвеш и Ћави Ернандез, али су се предомислили после разговора са тек постављеним тренером Луисом Енрикеом.

Испоставило се да је шест месеци, према писању шпанских медија, управо Енрике разлог за нове поделе у свлачионици Барселоне и наводни бојкот прве звезде тима Леа Месија.

Да ли је Валдес само предвидео како ће се ствари догађати на "Камп Ноу"?

Коментари / 0

Оставите коментар