Valdes u Junajtedu, De Hea odlazi?!

Postoje dve verzije priče zbog čega je Viktor Valdes potpisao za Mančester junajted do juna 2016. godine.

Fudbal 08.01.2015 | 09:00
Valdes u Junajtedu, De Hea odlazi?!

Devet i po meseci pre nego što je, kada je već odlučio da napusti Barselonu sa kojom mu je isticao ugovor, Viktor Valdes pokidao ligamente kolena (26. mart 2014. godine), španski golman je potpisao novi profi ugovor.

Mediji u Engleskoj objavili su u sredu da je Španac, osvajač šest Primera i tri Lige šampiona, potpisao za Mančester junajted do juna 2016. godine.

Od oktobra prošle godine, Valdes (32) trenirao je na "Old Trafordu" uz mlađeg zemljaka Davida De Heu, boreći se za profi ugovor sa ekipom koju od letos vodi Luj van Gal, a u međuvremenu bio je pominjan kao moguće pojačanje Liverpula, na čijem golu je veoma nesiguran Belgijanac Simon Minjole.

Međutim, prvi je papir poturio Junajted.

Postoje dve verzije ove priče, prva da je Van Gal nezadovoljan kvalitetima De Heinog zamenika Andersa Lidengarda i da Valdesa vidi kao čoveka koji će naterati mlađeg zemljaka da još bolje radi na sebi, a druga da se Junajted sprema za trampu: De Hea za Gareta Bejla (uz doplatu naravno) i da je Valdes onaj koji će uskoro biti prvi golman slavnog kluba.

Inače, Valdes je rekorder po broju nastupa za Barselonu (565) kada su golmani u pitanju, ali je letos insistirao na tome da ode iz kluba i potraži novi izazov, u čemu ga je usporila teška povreda. U isto vreme, iz Barselone su hteli da odu i Dani Alveš i Ćavi Ernandez, ali su se predomislili posle razgovora sa tek postavljenim trenerom Luisom Enrikeom.

Ispostavilo se da je šest meseci, prema pisanju španskih medija, upravo Enrike razlog za nove podele u svlačionici Barselone i navodni bojkot prve zvezde tima Lea Mesija.

Da li je Valdes samo predvideo kako će se stvari događati na "Kamp Nou"?

Komentari / 0

Ostavite komentar