Ко ће бити нови спортски директор Барсе?

Очекује се да клуб са Ноу Кампа ускоро саопшти ко ће заменити Зубизарету на месту првог оперативца и кренути у гашење пожара.

Фудбал 08.01.2015 | 08:00
Ко ће бити нови спортски директор Барсе?

Каталонски фудбалски гигант налази се у великој кризи, не само резултата већ и на организационом нивоу. Председник Ђозеп Бертомеу у понедељак је отпустио спортског директора Андонија Зубизарету, а за некадашњим голманом отишао је и његов помоћник Карлос Пујол. Пред Бертмеуом је сада задатак гашења пожара, а један од првих корака биће проналажење новог спортског директора.

Локални медији у Барселони навели су да се на Бертомеуовој листи издвојила два имена Рамон Вердехо Монћи из Севиље и Едуардо Масија из Фиорентине. Обојица имају огромно и богато искуство, а што је најважније, иза њих стоје резултати.

Бертомеу је, наводно, већ у понедељак контактирао Монћија који важи за творца данашње јаке Севиље, клуба који је у последњих девет година три пута освајао Лигу УЕФА, односно Лигу Европе.

Велико је питање, међутим, колико је ова опција реална, јер Монћи има стабилан посао и велику слободу на стадиону Санчез Писхуан, као и чврст уговор. Такође, Барселони је недавно потврђена једногодишња забрана довођења играча, што значи да каталонски клуб неће моћи да доводи играче током 2016.

Наводно, још једна препрека могла би да буде чињеница да је Монћи близак Агустију Бенедету, потенцијалном Бертомеуовом ривалу за председничку функцију у Барселони.

Ако пропадне комбинација са Монћијем, Барселона ће се окренути Масији из Фиорентине, садашњем техничком директору Љубичастих из Тоскане. Пре Фиорентине, Масија је радио у Валенсији, Ливерпулу и Олимпијакосу.

Масија је у мају 2012. године именован на функцију у Фиорентини, а за очекивати је да му власник клуба Дијего дела Вале да дозволу за одлазак на Ноу Камп, што би реално гледано, био највиши степеник у каријери.

Поред Монћија и Масије, као кандидат из сенке фигурира садашњи директор фудбала Барселоне Раул Санлехи, а очекује се да клуб са Ноу Кампа у среду саопшти коначну одлуку.

Један од првих потеза новог директора свакако ће бити да испита да ли постоји начин да најбољи играч Лионел Меси „испегла“ однос са Луисом Енрикеом, којем такође виси функција.

Коментари / 0

Оставите коментар