Ko će biti novi sportski direktor Barse?

Očekuje se da klub sa Nou Kampa uskoro saopšti ko će zameniti Zubizaretu na mestu prvog operativca i krenuti u gašenje požara.

Fudbal 08.01.2015 | 08:00
Ko će biti novi sportski direktor Barse?

Katalonski fudbalski gigant nalazi se u velikoj krizi, ne samo rezultata već i na organizacionom nivou. Predsednik Đozep Bertomeu u ponedeljak je otpustio sportskog direktora Andonija Zubizaretu, a za nekadašnjim golmanom otišao je i njegov pomoćnik Karlos Pujol. Pred Bertmeuom je sada zadatak gašenja požara, a jedan od prvih koraka biće pronalaženje novog sportskog direktora.

Lokalni mediji u Barseloni naveli su da se na Bertomeuovoj listi izdvojila dva imena Ramon Verdeho Monći iz Sevilje i Eduardo Masija iz Fiorentine. Obojica imaju ogromno i bogato iskustvo, a što je najvažnije, iza njih stoje rezultati.

Bertomeu je, navodno, već u ponedeljak kontaktirao Monćija koji važi za tvorca današnje jake Sevilje, kluba koji je u poslednjih devet godina tri puta osvajao Ligu UEFA, odnosno Ligu Evrope.

Veliko je pitanje, međutim, koliko je ova opcija realna, jer Monći ima stabilan posao i veliku slobodu na stadionu Sančez Pishuan, kao i čvrst ugovor. Takođe, Barseloni je nedavno potvrđena jednogodišnja zabrana dovođenja igrača, što znači da katalonski klub neće moći da dovodi igrače tokom 2016.

Navodno, još jedna prepreka mogla bi da bude činjenica da je Monći blizak Agustiju Benedetu, potencijalnom Bertomeuovom rivalu za predsedničku funkciju u Barseloni.

Ako propadne kombinacija sa Monćijem, Barselona će se okrenuti Masiji iz Fiorentine, sadašnjem tehničkom direktoru Ljubičastih iz Toskane. Pre Fiorentine, Masija je radio u Valensiji, Liverpulu i Olimpijakosu.

Masija je u maju 2012. godine imenovan na funkciju u Fiorentini, a za očekivati je da mu vlasnik kluba Dijego dela Vale da dozvolu za odlazak na Nou Kamp, što bi realno gledano, bio najviši stepenik u karijeri.

Pored Monćija i Masije, kao kandidat iz senke figurira sadašnji direktor fudbala Barselone Raul Sanlehi, a očekuje se da klub sa Nou Kampa u sredu saopšti konačnu odluku.

Jedan od prvih poteza novog direktora svakako će biti da ispita da li postoji način da najbolji igrač Lionel Mesi „ispegla“ odnos sa Luisom Enrikeom, kojem takođe visi funkcija.

Komentari / 0

Ostavite komentar