Џерард дефинитивно у ЛА Галаксију!

Капитен Ливерпула и његов будући клуб потврдили где ће се преселити на крају сезоне. Кренуће путем Дејвида Бекама.

Фудбал 07.01.2015 | 20:40
Џерард дефинитивно у ЛА Галаксију!

Европским љубитељима фудбала имена америчких клубова не значе много. Интересантнији им је назив града у који се играч сели са Старог континента. А, Стивен Џерард је очигледно пажљиво бирао.

Легенда Ливерпула наставиће каријеру у Лос Анђелесу, први пут је дефинитивно потврђено у среду. Ускоро ће бити и званично.

"Мислим да ће то бити идеална сарадња. Један од разлога због којих сам одабрао тај клуб су остварења које је постизао у последње време. Хоћу да завршим каријеру успешно. Хоћу да додам у биографију још неке медаље и трофеје", рекао је Џерард (34).

Да ли је Ел-Еј Галакси био шампион МЛС-а? Јесте, пет пута и најтрофејнији је тамошњи клуб. Последњи пут освојио је МЛС куп баш 2014. године.

Према томе, можда се Џерарду испуни неостварени сан да освоји титулу, који је сањао од када је са осам година стигао у Ливерпул. Није могао да бира успешнију средину у САД.

Капитен ће му бити Роби Кин, са којим је играо и на Енфилду, у сезони 2008/09.

Занимљиво је и да је Дејвид Бекам, дугогодишњи Џерардов саиграч из репрезентације Енглеске, такође играо за тим из Ел-Еја када је 2007. напустио Реал, с тим да се два пута враћао у Европу и био позајмљен Милану.

Тренер Галаксија Брус Арена једва чека да се Стиви Џи придружи његовом тиму.

"Џерард долази у јулу и до тада ћемо имати детаљан план сарадње. Он је изузетно квалитетан играч и нисам забринут у вези са његовом адаптацијом на тим. Имамо клуб који за собом има године успеха. Све то логично чини Галакси интересантним и играчима као што је Стивен Џерард"

До тада, херој "Копа" и најбољи стрелац Ливерпула покушаће да се опрости пласманом у квалификације за Лигу шампиона, као и трофејом ФА Купа.

Коментари / 0

Оставите коментар