Džerard definitivno u LA Galaksiju!

Kapiten Liverpula i njegov budući klub potvrdili gde će se preseliti na kraju sezone. Krenuće putem Dejvida Bekama.

Fudbal 07.01.2015 | 20:40
Džerard definitivno u LA Galaksiju!

Evropskim ljubiteljima fudbala imena američkih klubova ne znače mnogo. Interesantniji im je naziv grada u koji se igrač seli sa Starog kontinenta. A, Stiven Džerard je očigledno pažljivo birao.

Legenda Liverpula nastaviće karijeru u Los Anđelesu, prvi put je definitivno potvrđeno u sredu. Uskoro će biti i zvanično.

"Mislim da će to biti idealna saradnja. Jedan od razloga zbog kojih sam odabrao taj klub su ostvarenja koje je postizao u poslednje vreme. Hoću da završim karijeru uspešno. Hoću da dodam u biografiju još neke medalje i trofeje", rekao je Džerard (34).

Da li je El-Ej Galaksi bio šampion MLS-a? Jeste, pet puta i najtrofejniji je tamošnji klub. Poslednji put osvojio je MLS kup baš 2014. godine.

Prema tome, možda se Džerardu ispuni neostvareni san da osvoji titulu, koji je sanjao od kada je sa osam godina stigao u Liverpul. Nije mogao da bira uspešniju sredinu u SAD.

Kapiten će mu biti Robi Kin, sa kojim je igrao i na Enfildu, u sezoni 2008/09.

Zanimljivo je i da je Dejvid Bekam, dugogodišnji Džerardov saigrač iz reprezentacije Engleske, takođe igrao za tim iz El-Eja kada je 2007. napustio Real, s tim da se dva puta vraćao u Evropu i bio pozajmljen Milanu.

Trener Galaksija Brus Arena jedva čeka da se Stivi Dži pridruži njegovom timu.

"Džerard dolazi u julu i do tada ćemo imati detaljan plan saradnje. On je izuzetno kvalitetan igrač i nisam zabrinut u vezi sa njegovom adaptacijom na tim. Imamo klub koji za sobom ima godine uspeha. Sve to logično čini Galaksi interesantnim i igračima kao što je Stiven Džerard"

Do tada, heroj "Kopa" i najbolji strelac Liverpula pokušaće da se oprosti plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i trofejom FA Kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar