Ајнтрахт за Ковачевића 500 000 евра!

Немачки бундеслигаш, Ајнтрахт из Франкфурта послао је званичну понуду Црвеној звезди за Александра Ковачевића у износу од 500.000 евра. Немци су свесни тежине ситуације у којој је српски шампион и желе то да искористе и у своје редове доведу младог репрезентативца Србије.

Фудбал 07.01.2015 | 18:40
Ајнтрахт за Ковачевића 500 000 евра!

Притиснута великим финасијским проблемима пре свега у борби за европску лиценцу (11,4 милиона евра до марта) Звезда и ову понуду размотра. Клуб већ до 14. фебруара мора да нађе милион евра како би решио проблем са Броновицким и могао да региструје играче,а да се не би опет задуживао најповољнија опција је продаја играча. За сада понуде постоје само за Ковачевића и Лазића.

У таквој ситуацији клуб би без проблема прихватио и ову понуду, али проблем је у чињеници да ће 40 одсто тог износа морати да буде уплаћен суботичком Спартаку са којим је постигнут такав договор приликом доласка Ковачевића.

Он је тада плаћен 80 хиљада евра уз клаузулу да 40 одсто наредног трансфера иде Суботичанима од наредне продаје. У овом случају Звезда би морала да проследи Спартаку 200.000 евра, а њој би остало малих 300.000.

Међутим у овом тренутку и то је значајан новац, а других понуда нема. Притом Ковачевић би направио велики искорак у каријери и извесно је да то жели, а црвено-бели би ослободили позицију за младог Марка Грујића у кога полажу велике наде. Такође тренер Лалатовић је недавно изјавио да на "задњем везном" рачуна и на Михаила Ристића који је такође велика нада Звезде. Услед свега тога за очекивати је да и ако Звезда не успе да испослује веће обештећење Ковачевић каријеру настави у Франкфурту.

Коментари / 0

Оставите коментар