Ajntraht za Kovačevića 500 000 evra!

Nemački bundesligaš, Ajntraht iz Frankfurta poslao je zvaničnu ponudu Crvenoj zvezdi za Aleksandra Kovačevića u iznosu od 500.000 evra. Nemci su svesni težine situacije u kojoj je srpski šampion i žele to da iskoriste i u svoje redove dovedu mladog reprezentativca Srbije.

Fudbal 07.01.2015 | 18:40
Ajntraht za Kovačevića 500 000 evra!

Pritisnuta velikim finasijskim problemima pre svega u borbi za evropsku licencu (11,4 miliona evra do marta) Zvezda i ovu ponudu razmotra. Klub već do 14. februara mora da nađe milion evra kako bi rešio problem sa Bronovickim i mogao da registruje igrače,a da se ne bi opet zaduživao najpovoljnija opcija je prodaja igrača. Za sada ponude postoje samo za Kovačevića i Lazića.

U takvoj situaciji klub bi bez problema prihvatio i ovu ponudu, ali problem je u činjenici da će 40 odsto tog iznosa morati da bude uplaćen subotičkom Spartaku sa kojim je postignut takav dogovor prilikom dolaska Kovačevića.

On je tada plaćen 80 hiljada evra uz klauzulu da 40 odsto narednog transfera ide Subotičanima od naredne prodaje. U ovom slučaju Zvezda bi morala da prosledi Spartaku 200.000 evra, a njoj bi ostalo malih 300.000.

Međutim u ovom trenutku i to je značajan novac, a drugih ponuda nema. Pritom Kovačević bi napravio veliki iskorak u karijeri i izvesno je da to želi, a crveno-beli bi oslobodili poziciju za mladog Marka Grujića u koga polažu velike nade. Takođe trener Lalatović je nedavno izjavio da na "zadnjem veznom" računa i na Mihaila Ristića koji je takođe velika nada Zvezde. Usled svega toga za očekivati je da i ako Zvezda ne uspe da isposluje veće obeštećenje Kovačević karijeru nastavi u Frankfurtu.

Komentari / 0

Ostavite komentar