Куп Краља: Нови пораз Селте, сигурна Малага!

У утакмицама осмине финала шпанског Купа Селта је дочекала Атлетико из Билбаа, а славила је гостујућа екипа са 4:2 и тако обезбедила предност пред реванш меч на свом терену који је на програму за седам дана. У другом мечу Малага је као домаћин савладала Леванте са 2:0.

Фудбал 07.01.2015 | 15:20
Куп Краља: Нови пораз Селте, сигурна Малага!

Билбао је одлично отворио утакмицу у Вигу и већ у петом минуту повео голом Сан Хозеа, али је само шест минута касније домаћа екипа стигла до изједначења преко Алекса Лопеза. Гости из Билбаа поново долазе до вођства, а стрелац је био Адуриз.

На старту другог полувремена у 55. минуту, нападач Селте Чарлс успева да поравна резултат на мечу, али само на кратко, пошто је у 61. минуту Билбао поново повео, а стрелац је овога пута био Маркел Сусаета.

Исти играч је у 87 минуту удвостручио преност Билбаа и тако отклонио све дилеме на овој утакмици. До краја меча нападач Адуриз је успео још једном да се упише у листу стрелаца пошто је три минута пре краја сусрета био прецизна са пенала који је скривио Кабрал.

Српски млади репрезентативац Немања Радоја у игру је тек ушао у финишу утакмице, али није успео да помогне својој екипи да избегне пораз.

У другој утакмици Купа краља Малага је дочекала Леванте и голом Хуана Пабла Анора у 16. минуту повела на овом мечу. До краја полувремена резултат се није мењао, па се након првих 45 минута отишло са минималном предношћу домаћина на одмор.

У другом делу домаћи тим успео је у финишу меча да удвостручи своју предност преко Хорте, што је био и коначан исход утакмице. Реванш меч између ове две екипе игра се за седам дана, а домаћин ће бити Леванте.

Куп краља, осмина финала (први мечеви):
Уторак:
Селта Виго - Атлетик Билбао 2:4 (1:2)
(Лопез 11, Чарлс 54 - Сан Хосе 5, Адуриз 15, 87пен, Сусаета 61)
Малага - Леванте 2:0 (1:0)
(Анор 16, Хорта 78)

Среда:
20.00 Виљареал - Реал Сосиједад
21.00 Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
22.00 Валенсија - Еспањол
22.00 Алмериа - Хетафе
21.00 Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

Четвртак:
20.00 Гранада - Севиља
22.00 Барселона - Елче

Коментари / 0

Оставите коментар