Kup Kralja: Novi poraz Selte, sigurna Malaga!

U utakmicama osmine finala španskog Kupa Selta je dočekala Atletiko iz Bilbaa, a slavila je gostujuća ekipa sa 4:2 i tako obezbedila prednost pred revanš meč na svom terenu koji je na programu za sedam dana. U drugom meču Malaga je kao domaćin savladala Levante sa 2:0.

Fudbal 07.01.2015 | 15:20
Kup Kralja: Novi poraz Selte, sigurna Malaga!

Bilbao je odlično otvorio utakmicu u Vigu i već u petom minutu poveo golom San Hozea, ali je samo šest minuta kasnije domaća ekipa stigla do izjednačenja preko Aleksa Lopeza. Gosti iz Bilbaa ponovo dolaze do vođstva, a strelac je bio Aduriz.

Na startu drugog poluvremena u 55. minutu, napadač Selte Čarls uspeva da poravna rezultat na meču, ali samo na kratko, pošto je u 61. minutu Bilbao ponovo poveo, a strelac je ovoga puta bio Markel Susaeta.

Isti igrač je u 87 minutu udvostručio prenost Bilbaa i tako otklonio sve dileme na ovoj utakmici. Do kraja meča napadač Aduriz je uspeo još jednom da se upiše u listu strelaca pošto je tri minuta pre kraja susreta bio precizna sa penala koji je skrivio Kabral.

Srpski mladi reprezentativac Nemanja Radoja u igru je tek ušao u finišu utakmice, ali nije uspeo da pomogne svojoj ekipi da izbegne poraz.

U drugoj utakmici Kupa kralja Malaga je dočekala Levante i golom Huana Pabla Anora u 16. minutu povela na ovom meču. Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, pa se nakon prvih 45 minuta otišlo sa minimalnom prednošću domaćina na odmor.

U drugom delu domaći tim uspeo je u finišu meča da udvostruči svoju prednost preko Horte, što je bio i konačan ishod utakmice. Revanš meč između ove dve ekipe igra se za sedam dana, a domaćin će biti Levante.

Kup kralja, osmina finala (prvi mečevi):
Utorak:
Selta Vigo - Atletik Bilbao 2:4 (1:2)
(Lopez 11, Čarls 54 - San Hose 5, Aduriz 15, 87pen, Susaeta 61)
Malaga - Levante 2:0 (1:0)
(Anor 16, Horta 78)

Sreda:
20.00 Viljareal - Real Sosijedad
21.00 Atletiko Madrid - Real Madrid
22.00 Valensija - Espanjol
22.00 Almeria - Hetafe
21.00 Atletiko Madrid - Real Madrid

Četvrtak:
20.00 Granada - Sevilja
22.00 Barselona - Elče

Komentari / 0

Ostavite komentar