Истрага проширена на још 20 особа

У Суду БиХ данас је одржано рочиште по приједлогу Тужилаштва БиХ да ухапшеном Неџаду Бајрактаревићу, који је осумњичен за крађу 600.000 КМ из Централне банке БиХ, буде продужено трајање притвора за још два мјесеца.

Босна и Херцеговина 07.01.2015 | 14:38
Истрага проширена на још 20 особа

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ Исмет Шушкић изразио је увјерење да ће у том периоду бити завршена истрага и подигнута оптужница.

Шушкић је данас рекао да постоји основана сумња да је Бајрактаревић присвојио новац из Централне банке као сукључар, и то 600.000 у три наврата од по 200.000 КМ.

Тужилац је рекао да је Бајрактаревић отуђени новац користио у изградњи куће у Бријешћу, викендице у Рогатици, те за куповину аутомобила, преноси "Дневни аваз".

Он је додао да су прикупљени бројни докази и саслушани бројни свједоци у овом предмету, те да је наређена и финансијска истрага, да би био извршен попис породичне имовине Бајрактаревића.

Шушкић је рекао да је Тужилаштво донијело наредбу да се истрага прошири на још 20 особа које су вршиле преглед у Централној банци и стално говориле да је све у реду, тако подносећи лажне извјештаје.

Он је додао да је издата поновна наредба да Централна банка изврши поновни попис новчаница и утврди износ који недостаје. Он је рекао да Тужилаштво сумња да је велику количину новца Бајрактаревић негдје сакрио.

Одбрана се противила продужењу притвора, тражећи мјере забране. Његов адвокат Бинаса Абаспахић напоменула је да је Бајрактаревић још приликом хапшења на првом рочишту изразио спремност да врати новац.

"Све док сам дуже овдје, онемогућен сам да вратим новац. Само ја тај новац могу вратити, а не чланови моје породице", рекао је Бајрактаревић.

Данас је потврђено да су саслушани и његова супруга и најближи чланови породице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цг

07.01.2015 17:18

Бајрактаревицу у здрављу их трошио кад врате политичари врати и ти дај нешто у џамију цркву и катедралу и опростиће ти сви.

ОДГОВОРИТЕ