Istraga proširena na još 20 osoba

U Sudu BiH danas je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da uhapšenom Nedžadu Bajraktareviću, koji je osumnjičen za krađu 600.000 KM iz Centralne banke BiH, bude produženo trajanje pritvora za još dva mjeseca.

Bosna i Hercegovina 07.01.2015 | 14:38
Istraga proširena na još 20 osoba

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH Ismet Šuškić izrazio je uvjerenje da će u tom periodu biti završena istraga i podignuta optužnica.

Šuškić je danas rekao da postoji osnovana sumnja da je Bajraktarević prisvojio novac iz Centralne banke kao suključar, i to 600.000 u tri navrata od po 200.000 KM.

Tužilac je rekao da je Bajraktarević otuđeni novac koristio u izgradnji kuće u Briješću, vikendice u Rogatici, te za kupovinu automobila, prenosi "Dnevni avaz".

On je dodao da su prikupljeni brojni dokazi i saslušani brojni svjedoci u ovom predmetu, te da je naređena i finansijska istraga, da bi bio izvršen popis porodične imovine Bajraktarevića.

Šuškić je rekao da je Tužilaštvo donijelo naredbu da se istraga proširi na još 20 osoba koje su vršile pregled u Centralnoj banci i stalno govorile da je sve u redu, tako podnoseći lažne izvještaje.

On je dodao da je izdata ponovna naredba da Centralna banka izvrši ponovni popis novčanica i utvrdi iznos koji nedostaje. On je rekao da Tužilaštvo sumnja da je veliku količinu novca Bajraktarević negdje sakrio.

Odbrana se protivila produženju pritvora, tražeći mjere zabrane. Njegov advokat Binasa Abaspahić napomenula je da je Bajraktarević još prilikom hapšenja na prvom ročištu izrazio spremnost da vrati novac.

"Sve dok sam duže ovdje, onemogućen sam da vratim novac. Samo ja taj novac mogu vratiti, a ne članovi moje porodice", rekao je Bajraktarević.

Danas je potvrđeno da su saslušani i njegova supruga i najbliži članovi porodice.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cg

07.01.2015 17:18

Bajraktarevicu u zdravlju ih trošio kad vrate političari vrati i ti daj nešto u džamiju crkvu i katedralu i oprostiće ti svi.

ODGOVORITE