Шенжен: Какав преокрет Алекс Крунић за 1/4-финале!

Александра Крунић спасила шест меч лопти и изборила пласман у четвртфинале турнира у Шенжену.

Тенис 07.01.2015 | 14:04
Шенжен: Какав преокрет Алекс Крунић за 1/4-финале!

Александра Крунић после добре игре у квалификацијама, пружа одличне партије и у главном жребу турнира у Шенжену.
Фед куп репрезентативка Србије је у другом колу победила Ану Каролину Шмидлову са 2:1, по сетовима 3:6, 7:6 (7:1), 6:1.

Крунићева, која заузима 84. место на WТА листи, успела је да оствари немогућу мисију. Она је после изгубљеног првог сета, у другом ишла на "све или ништа", а у одлучујућим тренуцима играла је без грешке.

Крунићева се исчупала из готово безизлазне ситуације. Гибила је 2:5 када је кренула у потпуну офанзиву. Најпре је добила два гема у низу, а онда је у десетом гему спасила три меч лопте и стигла до изједначења (5:5). Ипак, након изгубљеног сервиса, десетак минута касније опет је дошла у идентичан, незавидан положај - противница је сервирала за победу, али је срчана српска тенисерка опет заблистала - спасила још три меч лопте, изборила тај-брејк, а онда тамо у потпуности контролисала ситуацију - 7:1.

То као да је потпуно сломило Словакињу, која је у одлучујућем трећем сету успела да добије тек један гем.

Александру Крунић у покушају да избори пласман у полуфинале очекује веома тежак задатак - ривалка ће јој бити Симона Халеп, трећа играчица света и први носилац у Шенжену.

Српска и румунска играчица до сада су одиграле само један дуел, летос на турниру у Букурешту, и Халеп је убедљиво славила са 6:2, 6:4.

Турнир у Шенжену игра се за наградни фонд од 500.000 долара, а победници ће уз 280 WТА бодова припасти и новчана награда у износу од 111,163 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар