Šenžen: Kakav preokret Aleks Krunić za 1/4-finale!

Aleksandra Krunić spasila šest meč lopti i izborila plasman u četvrtfinale turnira u Šenženu.

Tenis 07.01.2015 | 14:04
Šenžen: Kakav preokret Aleks Krunić za 1/4-finale!

Aleksandra Krunić posle dobre igre u kvalifikacijama, pruža odlične partije i u glavnom žrebu turnira u Šenženu.
Fed kup reprezentativka Srbije je u drugom kolu pobedila Anu Karolinu Šmidlovu sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 6:1.

Krunićeva, koja zauzima 84. mesto na WTA listi, uspela je da ostvari nemoguću misiju. Ona je posle izgubljenog prvog seta, u drugom išla na "sve ili ništa", a u odlučujućim trenucima igrala je bez greške.

Krunićeva se isčupala iz gotovo bezizlazne situacije. Gibila je 2:5 kada je krenula u potpunu ofanzivu. Najpre je dobila dva gema u nizu, a onda je u desetom gemu spasila tri meč lopte i stigla do izjednačenja (5:5). Ipak, nakon izgubljenog servisa, desetak minuta kasnije opet je došla u identičan, nezavidan položaj - protivnica je servirala za pobedu, ali je srčana srpska teniserka opet zablistala - spasila još tri meč lopte, izborila taj-brejk, a onda tamo u potpunosti kontrolisala situaciju - 7:1.

To kao da je potpuno slomilo Slovakinju, koja je u odlučujućem trećem setu uspela da dobije tek jedan gem.

Aleksandru Krunić u pokušaju da izbori plasman u polufinale očekuje veoma težak zadatak - rivalka će joj biti Simona Halep, treća igračica sveta i prvi nosilac u Šenženu.

Srpska i rumunska igračica do sada su odigrale samo jedan duel, letos na turniru u Bukureštu, i Halep je ubedljivo slavila sa 6:2, 6:4.

Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 500.000 dolara, a pobednici će uz 280 WTA bodova pripasti i novčana nagrada u iznosu od 111,163 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar