Побуна превозника?

На помолу је још једна побуна превозника из Републике Српске. 

Република Српска 06.01.2015 | 12:54
Побуна превозника?

Најављују блокаду граница зато што са камионима који имају лиценце из Републике Српске не могу да изадју из Босне и Херцеговине. Тврде да је на сцени дискриминација превозника из Републике Српске и да се лиценце на нивоу биХ издају само у Широком Бријегу.

Превозници из Републике Српске најавили су нове протесте и блокаду граничних прелаза уколико неко из надлежних министарстава из српске или БиХ хитно не ријеши проблем у којем се налазе. Са папирима и лиценцама из Републике Српске не могу да камионима излазе ван БиХ. То могу да раде само они превозници који имају лиценцу на нивоу биХ а која се, тврде издаје само у Широком Бријегу одмах након што буде плаћена. Камион превозника Владе Прохаског враћен је са границе јер му је речено да папири које му је издала Српска нису довољни за прелазак границе.

Превозницима су надлежни из министарства саобраћаја прије мјесец дана обечали да ће лиценце тог министарства да важе до истека медјутим то се показало као нетачно. Оно што је очигледно је да се овдје ради о милионима које неко зарадјује на начин да се лиценце и едукација годинама издају само у Широком Бријегу.

Превозници ће оформити правни тим а од државе ће да траже надокнаду штете коју свакодневно трпе. Тврде и да се на овај начин упорно игнорише пренос надлежности са Српске на БиХ. Властима су оставили времена до 9 јануара. Тада ће, кажу кренути у масовну блокаду прелаза због дискриминације и Републике Српске и превозника из Републике Српске.

БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

боy

06.01.2015 12:30

Бозе правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

слијепац

06.01.2015 13:20

Криви су из насег министарства зато сто то није ријесено са првим страјком,они раде на овом проблему само кад из Сарајева додје овај проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.01.2015 15:17

Блокирајте Б.Луку и Додика има да то среди за цас овако надрља обицна раја

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

06.01.2015 20:19

Баја је договорио са Цовицем да је најсигурнији бизнис и лова која це се добити од лиценци да остане у Сироком посто у РС влада несигурно ст. Сретан Бозиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

превозник

06.01.2015 20:27

На бадњи дан одузета је јос једна надлезност РС-у. Претоварају камионе дугогодисњим превозницима РС, одузомају им право на медјународни транспорт јер РС висе није надлезна да им изда лиценце за рад. Једино Сироки Бријег има ЛИЦЕНЦУ да издаје лиценце за рад превозницима из РС. Ми ко да смо сисли с ума сви редом, и насе миснистарство саобрацаја РС (засто слузе???). Ко је дозволио да не смијемо у свијет ??? Господо, БиХ је одлуцила да РС не мозе у свијет! Наравно и наси политицари сви редом из РС-а. Ако се слозимо онда нам све ово и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

07.01.2015 20:15

Како би било да превозници из Федерације БИХ долазе у школу по лиценце у РС колико би их се одавзало.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

07.01.2015 21:42

У овој држави стварно не знаш ко је луд а ко паметан ја мислим да је најбоље да се припојимо хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топрек Жељко

08.01.2015 18:27

Ајмо шта сте се стисли , блокирамо прелазе и направимо рјешење не будите кукавице него освјетлајмо образ покажимо им да их се не бојимо !

ОДГОВОРИТЕ