Pobuna prevoznika?

Na pomolu je još jedna pobuna prevoznika iz Republike Srpske. 

Republika Srpska 06.01.2015 | 12:54
Pobuna prevoznika?

Najavljuju blokadu granica zato što sa kamionima koji imaju licence iz Republike Srpske ne mogu da izadju iz Bosne i Hercegovine. Tvrde da je na sceni diskriminacija prevoznika iz Republike Srpske i da se licence na nivou biH izdaju samo u Širokom Brijegu.

Prevoznici iz Republike Srpske najavili su nove proteste i blokadu graničnih prelaza ukoliko neko iz nadležnih ministarstava iz srpske ili BiH hitno ne riješi problem u kojem se nalaze. Sa papirima i licencama iz Republike Srpske ne mogu da kamionima izlaze van BiH. To mogu da rade samo oni prevoznici koji imaju licencu na nivou biH a koja se, tvrde izdaje samo u Širokom Brijegu odmah nakon što bude plaćena. Kamion prevoznika Vlade Prohaskog vraćen je sa granice jer mu je rečeno da papiri koje mu je izdala Srpska nisu dovoljni za prelazak granice.

Prevoznicima su nadležni iz ministarstva saobraćaja prije mjesec dana obečali da će licence tog ministarstva da važe do isteka medjutim to se pokazalo kao netačno. Ono što je očigledno je da se ovdje radi o milionima koje neko zaradjuje na način da se licence i edukacija godinama izdaju samo u Širokom Brijegu.

Prevoznici će oformiti pravni tim a od države će da traže nadoknadu štete koju svakodnevno trpe. Tvrde i da se na ovaj način uporno ignoriše prenos nadležnosti sa Srpske na BiH. Vlastima su ostavili vremena do 9 januara. Tada će, kažu krenuti u masovnu blokadu prelaza zbog diskriminacije i Republike Srpske i prevoznika iz Republike Srpske.

BN TV

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

boy

06.01.2015 12:30

Boze pravde

ODGOVORITE
Name

slijepac

06.01.2015 13:20

Krivi su iz naseg ministarstva zato sto to nije rijeseno sa prvim strajkom,oni rade na ovom problemu samo kad iz Sarajeva dodje ovaj problem.

ODGOVORITE
Name

Md

06.01.2015 15:17

Blokirajte B.Luku i Dodika ima da to sredi za cas ovako nadrlja obicna raja

ODGOVORITE
Name

dss

06.01.2015 20:19

Baja je dogovorio sa Covicem da je najsigurniji biznis i lova koja ce se dobiti od licenci da ostane u Sirokom posto u RS vlada nesigurno st. Sretan Bozic

ODGOVORITE
Name

prevoznik

06.01.2015 20:27

Na badnji dan oduzeta je jos jedna nadleznost RS-u. Pretovaraju kamione dugogodisnjim prevoznicima RS, oduzomaju im pravo na medjunarodni transport jer RS vise nije nadlezna da im izda licence za rad. Jedino Siroki Brijeg ima LICENCU da izdaje licence za rad prevoznicima iz RS. Mi ko da smo sisli s uma svi redom, i nase misnistarstvo saobracaja RS (zasto sluze???). Ko je dozvolio da ne smijemo u svijet ??? Gospodo, BiH je odlucila da RS ne moze u svijet! Naravno i nasi politicari svi redom iz RS-a. Ako se slozimo onda nam sve ovo i treba.

ODGOVORITE
Name

bg

07.01.2015 20:15

Kako bi bilo da prevoznici iz Federacije BIH dolaze u školu po licence u RS koliko bi ih se odavzalo.....

ODGOVORITE
Name

tetak mata

07.01.2015 21:42

U ovoj državi stvarno ne znaš ko je lud a ko pametan ja mislim da je najbolje da se pripojimo hrvatskoj

ODGOVORITE
Name

Toprek Željko

08.01.2015 18:27

Ajmo šta ste se stisli , blokiramo prelaze i napravimo rješenje ne budite kukavice nego osvjetlajmo obraz pokažimo im da ih se ne bojimo !

ODGOVORITE