Дакар: 2. етапа Бареди и Ал Атијаху

Шпанац Ђоан Бареда тријумфовао је на другој етапи Дакара, од Виља Карлос Паса до Сан Хуана, и преузео вођство међу мотоциклистима.

Остали спортови 06.01.2015 | 17:20
Дакар: 2. етапа Бареди и Ал Атијаху

Бареда је на Хонди специјал дуг 518 километара, у оквиру 625 километара дуге етапе, прешао за 5:46:06 сати, са шест минута предности у односу на Паула Гонсалвеша из Португала.

Треће место заузео је још један Португалац Рубен Фарија, који је био још три минута даље.

Једини српски представник на Дакару Габор Сагмајстер је одустао током друге етапе, пошто је у паду сломио шаку на два места.

После две етапе, Бареда води у генералном пласману, са више од четири и по минута предности у односу на Гонсалвеша.

Код аутомобилиста, Ал-Атијах је брзинац прешао за 5:04:50 сати, са осам и по минута бољим временом од Жинијела Де Вилијера у Тојоти, док је трећи био Бернард Тен Бринке.

Ал-Атијах је накнадно после прве етапе кажњен додавањем два минута на време, па је изгубио вођство, али је све надокнадио дан касније. Катарски возач Минија сада има више од седам и по минута предности у односу на Де Вилијера.

На Дакару се у уторак вози етапа од Сан Хуана до Чилесита, мотоциклисте очекује етапа дуга 657 километара, од којих 220 у оквиру специјала, док ће аутомобилисти возити 542 километра, односно брзинац од 284 километра.

Коментари / 0

Оставите коментар