Dakar: 2. etapa Baredi i Al Atijahu

Španac Đoan Bareda trijumfovao je na drugoj etapi Dakara, od Vilja Karlos Pasa do San Huana, i preuzeo vođstvo među motociklistima.

Ostali sportovi 06.01.2015 | 17:20
Dakar: 2. etapa Baredi i Al Atijahu

Bareda je na Hondi specijal dug 518 kilometara, u okviru 625 kilometara duge etape, prešao za 5:46:06 sati, sa šest minuta prednosti u odnosu na Paula Gonsalveša iz Portugala.

Treće mesto zauzeo je još jedan Portugalac Ruben Farija, koji je bio još tri minuta dalje.

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster je odustao tokom druge etape, pošto je u padu slomio šaku na dva mesta.

Posle dve etape, Bareda vodi u generalnom plasmanu, sa više od četiri i po minuta prednosti u odnosu na Gonsalveša.

Kod automobilista, Al-Atijah je brzinac prešao za 5:04:50 sati, sa osam i po minuta boljim vremenom od Žinijela De Vilijera u Tojoti, dok je treći bio Bernard Ten Brinke.

Al-Atijah je naknadno posle prve etape kažnjen dodavanjem dva minuta na vreme, pa je izgubio vođstvo, ali je sve nadoknadio dan kasnije. Katarski vozač Minija sada ima više od sedam i po minuta prednosti u odnosu na De Vilijera.

Na Dakaru se u utorak vozi etapa od San Huana do Čilesita, motocikliste očekuje etapa duga 657 kilometara, od kojih 220 u okviru specijala, dok će automobilisti voziti 542 kilometra, odnosno brzinac od 284 kilometra.

Komentari / 0

Ostavite komentar