Хоће титулу, а промјенили цео тим! Па, како?!

У наставак сезоне и потере за Партизаном београдски црвено-бели ће ући са потпуно измењеним тимом.

Фудбал 06.01.2015 | 15:40
Хоће титулу, а промјенили цео тим! Па, како?!

Из екипе коју је Ненад Лалатовић извео на терен у првом колу против нишког Радничког на старту пролећа за тим ће конкурисати само двојица - голман Предраг Рајковић и штопер Саво Павићевић. Остала деветорица остаће у архиви као бивши првотимци јер су неки већ променили средину, а други ће то учинити наредних дана.

Са оваквим следом догађаја управа са „Маракане“ мораће највероватније да се одрекне снова о одбрани прошлогодишње титуле, јер са реновираним саставом тешко може да се достигне шест бодова одмакли Партизан. Тиме ће бити решена дилема која је јесенас мучила Звездин врх - да ли да наставе са подмлађивањем тима и ставе тачку на шампионске амбиције или да комбинујући искуство и младост покушају да се утркују са комшијама из Хумске.

Док је тренер Лалатовић у ходу калио суперталентоване Ристића, Јовића, Грујића, Јовановића... управа на челу са оперативцем Звезданом Терзићем плашила се да гласно изговори речи о одрицању од титуле. Сада кад је пред штабом незахвалан задатак формирања новог тима, биће и њему лакше да то каже - осим ако верује у чуда или екстра домете новајлија.

Пођимо редом...

Бек Марко Петковић од кога се очекивало да потврди велики потенцијал и смањи минус у каси отпао је због тешке повреде лигамената и операције, па ће пропустити почетак пролећног дела. Дарко Лазић се пакује за Белгију, а краткорочног капитена Николу Мијаиловића коштала су отказа “анонимна” писма са оптужбама на Терзићев рачун.

Бивши капитен Ненад Милијаш отишао је у Турску још почетком јесени, а задњи везни Александар Ковачевић вага између понуда Стеауе и Ајнтрахта. Словенац Печник је потписао за јапански Џеф јунајтед, а Вукан Савићевић је у тренеровим плановима предалеко од статуса првотимца.

Довођење тројице нападача - Нигеријца Саламија, Паркера из Домжала и Орландића из Зете - наговештава и паковање Лазовића кога мерка Витесе, док се искусни Ракић договорио са кинеским Ћингдаом.

Ево и подсећања на тим који више никад неће истрчати заједно: Рајковић - Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић - Ковачевић, Милијаш, Савићевић - Лазовић, Печник, Ракић. Овај састав стартовао је 10. августа у сезони 2014-15. победом над Нишлијама од 2:0, а на место у тиму који ће гостовати на Чаиру 21. фебруара могу да рачунају само Рајковић и Павићевић.

ОТИШЛИ
Нејц Печник - Џеф јунајтед (Јапан)
Горан Гогић - Ћингдао (Кина)
Ђорђе Ракић - Ћингдао (Кина)
Дарко Лазић- Гент (Белгија)
Александар Ковачевић?
Дарко Лазовић?
Никола Мијаиловић - искључен
Марко Петковић - оперисан

ДОШЛИ
Александар Луковић - Зенит, бек
Душан Анђелковић - Краснодар, бек
Милош Цветковић - Напредак, бек
Саша Стојановић - Раднички Ниш, везни

ДОЛАЗЕ
Џошуа Паркер - Домжале, нападач
Фуад Салами - нападач
Петар Орландић -Зета, нападач
Раде Крунић - Доњи Срем, везни

Коментари / 0

Оставите коментар