Hoće titulu, a promjenili ceo tim! Pa, kako?!

U nastavak sezone i potere za Partizanom beogradski crveno-beli će ući sa potpuno izmenjenim timom.

Fudbal 06.01.2015 | 15:40
Hoće titulu, a promjenili ceo tim! Pa, kako?!

Iz ekipe koju je Nenad Lalatović izveo na teren u prvom kolu protiv niškog Radničkog na startu proleća za tim će konkurisati samo dvojica - golman Predrag Rajković i štoper Savo Pavićević. Ostala devetorica ostaće u arhivi kao bivši prvotimci jer su neki već promenili sredinu, a drugi će to učiniti narednih dana.

Sa ovakvim sledom događaja uprava sa „Marakane“ moraće najverovatnije da se odrekne snova o odbrani prošlogodišnje titule, jer sa renoviranim sastavom teško može da se dostigne šest bodova odmakli Partizan. Time će biti rešena dilema koja je jesenas mučila Zvezdin vrh - da li da nastave sa podmlađivanjem tima i stave tačku na šampionske ambicije ili da kombinujući iskustvo i mladost pokušaju da se utrkuju sa komšijama iz Humske.

Dok je trener Lalatović u hodu kalio supertalentovane Ristića, Jovića, Grujića, Jovanovića... uprava na čelu sa operativcem Zvezdanom Terzićem plašila se da glasno izgovori reči o odricanju od titule. Sada kad je pred štabom nezahvalan zadatak formiranja novog tima, biće i njemu lakše da to kaže - osim ako veruje u čuda ili ekstra domete novajlija.

Pođimo redom...

Bek Marko Petković od koga se očekivalo da potvrdi veliki potencijal i smanji minus u kasi otpao je zbog teške povrede ligamenata i operacije, pa će propustiti početak prolećnog dela. Darko Lazić se pakuje za Belgiju, a kratkoročnog kapitena Nikolu Mijailovića koštala su otkaza “anonimna” pisma sa optužbama na Terzićev račun.

Bivši kapiten Nenad Milijaš otišao je u Tursku još početkom jeseni, a zadnji vezni Aleksandar Kovačević vaga između ponuda Steaue i Ajntrahta. Slovenac Pečnik je potpisao za japanski Džef junajted, a Vukan Savićević je u trenerovim planovima predaleko od statusa prvotimca.

Dovođenje trojice napadača - Nigerijca Salamija, Parkera iz Domžala i Orlandića iz Zete - nagoveštava i pakovanje Lazovića koga merka Vitese, dok se iskusni Rakić dogovorio sa kineskim Ćingdaom.

Evo i podsećanja na tim koji više nikad neće istrčati zajedno: Rajković - Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Savićević - Lazović, Pečnik, Rakić. Ovaj sastav startovao je 10. avgusta u sezoni 2014-15. pobedom nad Nišlijama od 2:0, a na mesto u timu koji će gostovati na Čairu 21. februara mogu da računaju samo Rajković i Pavićević.

OTIŠLI
Nejc Pečnik - Džef junajted (Japan)
Goran Gogić - Ćingdao (Kina)
Đorđe Rakić - Ćingdao (Kina)
Darko Lazić- Gent (Belgija)
Aleksandar Kovačević?
Darko Lazović?
Nikola Mijailović - isključen
Marko Petković - operisan

DOŠLI
Aleksandar Luković - Zenit, bek
Dušan Anđelković - Krasnodar, bek
Miloš Cvetković - Napredak, bek
Saša Stojanović - Radnički Niš, vezni

DOLAZE
Džošua Parker - Domžale, napadač
Fuad Salami - napadač
Petar Orlandić -Zeta, napadač
Rade Krunić - Donji Srem, vezni

Komentari / 0

Ostavite komentar