ФРА Куп: Са Златаном лако, Монпеље - ПСЖ 0:3

Ибрахимовић поново носио ПСЖ до победе, асистенција и гол за темпераментног аса...

Фудбал 06.01.2015 | 09:40
ФРА Куп: Са Златаном лако, Монпеље - ПСЖ 0:3

Пари Сен Жермен је без већих проблема прескочио прву препреку у купу Француске. На гостујућем терену, савладан је немоћни Монпеље резултатом 3:0. Изабраници Лорана Блана су контролисали игру током читаве утакмице, отворили противника у 63. минуту преко Шантома, да би 11 минута пре краја, Златан Ибрахимовић повећао резултат на Мосону на 2:0, а у првом минуту надокнаде, за коначних 3:0, побринуо се Лукас Моура.

Иако куп такмичење сигурно није ни близу врха листе приоритета Парижана, Лоран Блан је извео изузетно јак састав. Позади су почели Маркињош, Силва, Луиз и Диње, а фудбала у леденом јануару није био поштеђен ни Златан Ибрахимовић који је на терену провео свих 90 минута.

Парижани су играли стрпљиво, чекали своју шансу, а једина брига Лорану Блану били су непотребни жути картони Ибрахимовића и Кабаја у првом полувремену. Осим пар јалових покушаја из даљине, ништа се спектакуларно није десило у првих 45 минута.

У другом полувремену, шампиони Француске су изашли значајно одлучнији и агресивнији, што је уродило плодом у 63. минуту када је госте отворио гол Клемона Шантома. После збрке у казненом простору, Ибра је мајсторски заградио штопера домаћих и оставио Шантому стопостотну прилику коју је Француз и искористио.

Занимљиво да је Блан искористио свега две измене на овој утакмици, те није хтео да одмара своје најважније играче.

Ибра је повећао предност у 79. минуту након што су га у свом казненом простору заборавили домаћи дефанзивци, а тачку на и, у првом минуту надокнаде, ставио је Лукас Моура, прелепим ударцем искоса, десетак метара од гола домаћих.

ПСЖ је тако забележио победу која ће им значити као подстрек, с обзиром да је атмосфера у тиму очајна, а Лавеци и Кавани су суспендовани јер су без објективних разлога ескивирали пут ПСЖ-а у Мароко, на пријатељски дуел са миланским Интером.

Монпеље – ПСЖ 0:3
/Шантом 63, Ибрахимовић 79, Лукас Моура 90+1/

Коментари / 0

Оставите коментар