FRA Kup: Sa Zlatanom lako, Monpelje - PSŽ 0:3

Ibrahimović ponovo nosio PSŽ do pobede, asistencija i gol za temperamentnog asa...

Fudbal 06.01.2015 | 09:40
FRA Kup: Sa Zlatanom lako, Monpelje - PSŽ 0:3

Pari Sen Žermen je bez većih problema preskočio prvu prepreku u kupu Francuske. Na gostujućem terenu, savladan je nemoćni Monpelje rezultatom 3:0. Izabranici Lorana Blana su kontrolisali igru tokom čitave utakmice, otvorili protivnika u 63. minutu preko Šantoma, da bi 11 minuta pre kraja, Zlatan Ibrahimović povećao rezultat na Mosonu na 2:0, a u prvom minutu nadoknade, za konačnih 3:0, pobrinuo se Lukas Moura.

Iako kup takmičenje sigurno nije ni blizu vrha liste prioriteta Parižana, Loran Blan je izveo izuzetno jak sastav. Pozadi su počeli Markinjoš, Silva, Luiz i Dinje, a fudbala u ledenom januaru nije bio pošteđen ni Zlatan Ibrahimović koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Parižani su igrali strpljivo, čekali svoju šansu, a jedina briga Loranu Blanu bili su nepotrebni žuti kartoni Ibrahimovića i Kabaja u prvom poluvremenu. Osim par jalovih pokušaja iz daljine, ništa se spektakularno nije desilo u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu, šampioni Francuske su izašli značajno odlučniji i agresivniji, što je urodilo plodom u 63. minutu kada je goste otvorio gol Klemona Šantoma. Posle zbrke u kaznenom prostoru, Ibra je majstorski zagradio štopera domaćih i ostavio Šantomu stopostotnu priliku koju je Francuz i iskoristio.

Zanimljivo da je Blan iskoristio svega dve izmene na ovoj utakmici, te nije hteo da odmara svoje najvažnije igrače.

Ibra je povećao prednost u 79. minutu nakon što su ga u svom kaznenom prostoru zaboravili domaći defanzivci, a tačku na i, u prvom minutu nadoknade, stavio je Lukas Moura, prelepim udarcem iskosa, desetak metara od gola domaćih.

PSŽ je tako zabeležio pobedu koja će im značiti kao podstrek, s obzirom da je atmosfera u timu očajna, a Laveci i Kavani su suspendovani jer su bez objektivnih razloga eskivirali put PSŽ-a u Maroko, na prijateljski duel sa milanskim Interom.

Monpelje – PSŽ 0:3
/Šantom 63, Ibrahimović 79, Lukas Moura 90+1/

Komentari / 0

Ostavite komentar