ФА Куп: Има 100 кг, дао гол Ливерпулу и изгубио!

Адебајо Акинфенва, који у игрици ФИФА важи за "најјачег фудбалера на свету", дочекао је својих "пет минута" и у реалној утакмици. Вимблдон, ипак, поражен од Ливерпула.

Фудбал 06.01.2015 | 08:20
ФА Куп: Има 100 кг, дао гол Ливерпулу и изгубио!

Тридесетдвогодишњи нападач Адебајо Акинфенва у понедељак увече се представио фудбалским навијачима широм света, постигавши изједначујући гол у мечу трећег кола ФА купа између АФЦ Вимблдона и Ливерпула - 1:2 (1:1).

Акинфенва, који тежи преко 100 килограма и подсећа пре на избацивача из ноћног клуба, него на фудбалера, у 36. минуту се најбоље снашао у гужви пред голом гостију и погодио мрежу Симона Мињолеа.

Претходно га је можда и фаулирао, али то се на Острву не свира, поготово не у оваквим окршајима "Давида и Голијата" (мислимо, наравно, на однос снага два клуба, не нападача и голмана у конкретној ситуацији!)

Овај грмаљ нигеријског порекла поникао је у млађим категоријама Вотфорда.

Први професионални уговор потписао је са литванским Атлантасом 2001, а две године касније се вратио у домовину и наступао за бројне клубове нижих лига.

Од јуна 2014. је у АФЦ Вимблдону, који се такмичи у четвртој енглеској лиги.

Ливерпул је упркос срчаној партији домаћина био знатно бољи тим и заслужено се пласирао у четврто коло, погоцима Стивена Џерарда - у 12. минуту главом, а онда из мајсторски изведеног слободног ударца у 62. минуту.

Лазар Марковић у финишу је имао одличну шансу да отклони неизвесност, али је слабо шутирао и голман је одбранио тај ударац.

"Редси" ће у наредној рунди најстаријег фудбалског такмичења на свету дочекати Болтон, док ће победник новог меча Тотенхем - Барнли (вечерас 1:1) бити домаћин Лестеру.

Важнији парови: Брајтон - Арсенал, Манчестер сити - Мидлсбро, Челси - Милвол или Бредфорд, Кембриџ јунајтед - Манчестер јунајтед.

Коментари / 0

Оставите коментар