FA Kup: Ima 100 kg, dao gol Liverpulu i izgubio!

Adebajo Akinfenva, koji u igrici FIFA važi za "najjačeg fudbalera na svetu", dočekao je svojih "pet minuta" i u realnoj utakmici. Vimbldon, ipak, poražen od Liverpula.

Fudbal 06.01.2015 | 08:20
FA Kup: Ima 100 kg, dao gol Liverpulu i izgubio!

Tridesetdvogodišnji napadač Adebajo Akinfenva u ponedeljak uveče se predstavio fudbalskim navijačima širom sveta, postigavši izjednačujući gol u meču trećeg kola FA kupa između AFC Vimbldona i Liverpula - 1:2 (1:1).

Akinfenva, koji teži preko 100 kilograma i podseća pre na izbacivača iz noćnog kluba, nego na fudbalera, u 36. minutu se najbolje snašao u gužvi pred golom gostiju i pogodio mrežu Simona Minjolea.

Prethodno ga je možda i faulirao, ali to se na Ostrvu ne svira, pogotovo ne u ovakvim okršajima "Davida i Golijata" (mislimo, naravno, na odnos snaga dva kluba, ne napadača i golmana u konkretnoj situaciji!)

Ovaj grmalj nigerijskog porekla ponikao je u mlađim kategorijama Votforda.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa litvanskim Atlantasom 2001, a dve godine kasnije se vratio u domovinu i nastupao za brojne klubove nižih liga.

Od juna 2014. je u AFC Vimbldonu, koji se takmiči u četvrtoj engleskoj ligi.

Liverpul je uprkos srčanoj partiji domaćina bio znatno bolji tim i zasluženo se plasirao u četvrto kolo, pogocima Stivena Džerarda - u 12. minutu glavom, a onda iz majstorski izvedenog slobodnog udarca u 62. minutu.

Lazar Marković u finišu je imao odličnu šansu da otkloni neizvesnost, ali je slabo šutirao i golman je odbranio taj udarac.

"Redsi" će u narednoj rundi najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu dočekati Bolton, dok će pobednik novog meča Totenhem - Barnli (večeras 1:1) biti domaćin Lesteru.

Važniji parovi: Brajton - Arsenal, Mančester siti - Midlsbro, Čelsi - Milvol ili Bredford, Kembridž junajted - Mančester junajted.

Komentari / 0

Ostavite komentar