Вучевић: Дајте Радоњића за селектора!

Центар Орландо Меџика дискретно сугерише челницима КСЦГ да уместо Луке Павићевића поставе актуелног тренера Звезде.

Кошарка 06.01.2015 | 10:40
Вучевић: Дајте Радоњића за селектора!

Репрезентација Црне Горе летос је била најнепријатније изненађење квалификација за Европско првенство, пошто је у групи са Израелом, Холандијом и Бугарском заузела тек треће место.

То је велики ударац за земљу која има тројицу актуелних НБА кошаркаша (Пековић, Вучевић, Миротић), од којих ниједан није носио црвени дрес у поменутим квалификацијама.

Никола Вучевић у интервјуу агенцији МИНА истиче да су и он и преостала двојица НБА асова на располагању отаџбини, али да још није време за конкретнију причу о томе.

Кошаркашки савез Црне Горе, пре свега, мора да изабере новог селектора, а центар Орланда, иако не жели да намеће своју вољу, каже да би волео да на тој позицији види Дејана Радоњића.

"Избор селектора није питање за мене, већ за људе из Савеза. Треба добро размислити и окупити најстручније људе, који ће знати да искористе играчки потенцијал који имамо. Дејана Радоњића добро познајем, имам веома позитивно мишљење о њему и сматрам да би био добро решење, али као што сам рекао, зна се ко је задужен да реши то питање".

Вучевић је додао да прати наступе Будућности, за коју је играо током НБА "лок-аута" 2011. године, као и Црвене звезде Телеком, чији је навијач.
"Драго ми је да и једни и други добро играју. Верујем да ће се на крају и борити за трофеј АБА лиге".

Звезда је од почетка сезоне прва на табели и за сада је догурала до скора 16-0. Прати је Будућност са три победе мање.

Коментари / 0

Оставите коментар