Vučević: Dajte Radonjića za selektora!

Centar Orlando Medžika diskretno sugeriše čelnicima KSCG da umesto Luke Pavićevića postave aktuelnog trenera Zvezde.

Košarka 06.01.2015 | 10:40
Vučević: Dajte Radonjića za selektora!

Reprezentacija Crne Gore letos je bila najneprijatnije iznenađenje kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je u grupi sa Izraelom, Holandijom i Bugarskom zauzela tek treće mesto.

To je veliki udarac za zemlju koja ima trojicu aktuelnih NBA košarkaša (Peković, Vučević, Mirotić), od kojih nijedan nije nosio crveni dres u pomenutim kvalifikacijama.

Nikola Vučević u intervjuu agenciji MINA ističe da su i on i preostala dvojica NBA asova na raspolaganju otadžbini, ali da još nije vreme za konkretniju priču o tome.

Košarkaški savez Crne Gore, pre svega, mora da izabere novog selektora, a centar Orlanda, iako ne želi da nameće svoju volju, kaže da bi voleo da na toj poziciji vidi Dejana Radonjića.

"Izbor selektora nije pitanje za mene, već za ljude iz Saveza. Treba dobro razmisliti i okupiti najstručnije ljude, koji će znati da iskoriste igrački potencijal koji imamo. Dejana Radonjića dobro poznajem, imam veoma pozitivno mišljenje o njemu i smatram da bi bio dobro rešenje, ali kao što sam rekao, zna se ko je zadužen da reši to pitanje".

Vučević je dodao da prati nastupe Budućnosti, za koju je igrao tokom NBA "lok-auta" 2011. godine, kao i Crvene zvezde Telekom, čiji je navijač.
"Drago mi je da i jedni i drugi dobro igraju. Verujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige".

Zvezda je od početka sezone prva na tabeli i za sada je dogurala do skora 16-0. Prati je Budućnost sa tri pobede manje.

Komentari / 0

Ostavite komentar