Ко је све играо у ПЛ? Манијак, безуби, ханибал...!

Аса Хартфорд одиграо 800 утакмица са рупом у срцу, а у Лидсу се уплашили да неће моћи да се бави спортом...

Фудбал 06.01.2015 | 13:40
Ко је све играо у ПЛ? Манијак, безуби, ханибал...!

Прочитајте најбизарније случајеве везане за медицинске прегледе на Острву. Од најчуднијих разлога због којих су одбијани играчи, до великих грешака које су коштале ко зна колико...

1. Равел Морисон је некада био највећи таленат Манчестер Јунајтеда, а сада се бори за место у тиму Вест Хема. Својевремено је Алекс Фергусон изјавио да у никада није видео талентованијег шеснаестогодишњака. Године 2012. Јунајтед је договорио његов одлазак на позајмицу у Бирмингем, када је на систематском прегледу установљено да су му зуби у толико лошем стању да је била потребна хитна интервенција, која је коштала 28.000 фунти, где су му промењени скоро сви зуби.

2. Френк Вортингтон, познати даса енглеског фудбала, је успео да упропасти свој трансфер из Хадерсфилда у Ливерпул 1972. Наиме, на медицинском прегледу је „пао” због повишеног крвног притиска, јер је у то време пречесто имао секс. Вортингтон је послат у Мајорку да се смири, где је наставио да ужива у младалачком животу, а на шпанском острву је успео да се „поигра” са мисицом Велике Британије, две швеђанске које су наводно биле мајка и ћерка и једном белгијском лепотицом. После пар недеља се вратио на Острво, а трансфер у Лестер је пропао из истог разлога.

3. Џон Хартсон, легендарни нападач Селтика, који је имао мало проблема са тежином, три пута је одбијен на медициснким тестовима у сезони 2000. од стране Тотенхема, Ренџерса и Чарлтона. Годину дана касније је потписао за Селтик где је на 201 утакмици постигао 109 голова. Касније је изјавио да инцидент са Ренџерсом сматра као најбољи систематски преглед који није прошао.

4. Енди Хинчкилф је био на прагу преласка у Тотенхем из Евертона, за 1998-ме високих 3.000.000 фунти. Леви бек је био први избор Кристијана Гроса, али је Алан Шугар, лондонски магнат који је тада имао утицаја у Тотенхему, стопирао је трансфер, а Хинчклифу је наводно дијагностикован проблем на ахиловој тетиви. Прича се да је чак Хинчклиф добио рачун за преглед.

5. Тада (2009.) алжирска звезда у успону, Камел Гилас, био је надомак прелаза у Блекбурн Роверс, али су се Енглези предомислили у последњи час. Клуб из Ланкастера је по речима челника његовог тадашњег клуба, Селте из Вига, хтео да смањи цену па је пријавио проблеме на прегледу. Како би доказао да је то неистина, клуб из Вига је већ следећег дана Алжирца уврстио у прву поставу првенствене утакмице. Блекбурн је на крају сезоне испао из лиге.

6. Момак који је дошао у Вест Хем, пореклом из Обале Слоноваче, Самаси Абу (на фотографији горе), отеран је из клуба због сумње да је канибал. Хари Реднап је тада изјавио: „Дечко је отишао кући и отровао се храном. Мора да је појео неког жилавог мисионара...”

7. Аса Хартфорд је 1971. био спреман да појача Лидс, али је му је на последњим тестовима установљено да има рупу у срцу – буквално! Ипак, Шкот је у каријери одиграо преко 800 утакмица, а иста је трајала до његове 41. године!

8. Какву је грешку направио Портсмут. Хари Реднап је већ договорио прелазак Тијага Моте из Барселоне, али је натурализовани Италијан пао на медицинским тестовима због проблема са коленима. Одбијен је још и у Сантандеру, да би га Ђенова пре почетка сезоне покупила бесплатно. У Италији је бриљирао, прешао у Интер, освојио триплету са Мурињом, а сада је у ПСЖ-у, где и дан данас броји пехаре и медаље.

9. Дуго су у Јунајтеду чекали да Руд ван Нистелрој потпише уговор. Три пута је Холанђанин враћан на медицинске прегледе и аналзие, да би трансфер на крају био отказан пошто је Нистелрој покидао лигаменте колена. На прес конференцији дан касније је изјавио да нико не мора да брине, те да ће се вратити следеће сезоне спреман и да ће појачати Јунајтед. То се и десило, а Нистелрој је на 219 утакмица постигао 150 голова.

10. Кит Гилеспи је 1998. године договорио прелазак из Њукасла у Мидлсбро, али је на пробној утакмици, дан пре но што је све требало да се озваничи доживео повреду чланка која га је пратила током читаве каријере. Брајан Робсон се чак избламирао пошто је у медијима говорио како је Гилеспи био његова највећа жеља и како ће тим добити велико појачање.

Коментари / 0

Оставите коментар