Ko je sve igrao u PL? Manijak, bezubi, hanibal...!

Asa Hartford odigrao 800 utakmica sa rupom u srcu, a u Lidsu se uplašili da neće moći da se bavi sportom...

Fudbal 06.01.2015 | 13:40
Ko je sve igrao u PL? Manijak, bezubi, hanibal...!

Pročitajte najbizarnije slučajeve vezane za medicinske preglede na Ostrvu. Od najčudnijih razloga zbog kojih su odbijani igrači, do velikih grešaka koje su koštale ko zna koliko...

1. Ravel Morison je nekada bio najveći talenat Mančester Junajteda, a sada se bori za mesto u timu Vest Hema. Svojevremeno je Aleks Ferguson izjavio da u nikada nije video talentovanijeg šesnaestogodišnjaka. Godine 2012. Junajted je dogovorio njegov odlazak na pozajmicu u Birmingem, kada je na sistematskom pregledu ustanovljeno da su mu zubi u toliko lošem stanju da je bila potrebna hitna intervencija, koja je koštala 28.000 funti, gde su mu promenjeni skoro svi zubi.

2. Frenk Vortington, poznati dasa engleskog fudbala, je uspeo da upropasti svoj transfer iz Hadersfilda u Liverpul 1972. Naime, na medicinskom pregledu je „pao” zbog povišenog krvnog pritiska, jer je u to vreme prečesto imao seks. Vortington je poslat u Majorku da se smiri, gde je nastavio da uživa u mladalačkom životu, a na španskom ostrvu je uspeo da se „poigra” sa misicom Velike Britanije, dve šveđanske koje su navodno bile majka i ćerka i jednom belgijskom lepoticom. Posle par nedelja se vratio na Ostrvo, a transfer u Lester je propao iz istog razloga.

3. Džon Hartson, legendarni napadač Seltika, koji je imao malo problema sa težinom, tri puta je odbijen na medicisnkim testovima u sezoni 2000. od strane Totenhema, Rendžersa i Čarltona. Godinu dana kasnije je potpisao za Seltik gde je na 201 utakmici postigao 109 golova. Kasnije je izjavio da incident sa Rendžersom smatra kao najbolji sistematski pregled koji nije prošao.

4. Endi Hinčkilf je bio na pragu prelaska u Totenhem iz Evertona, za 1998-me visokih 3.000.000 funti. Levi bek je bio prvi izbor Kristijana Grosa, ali je Alan Šugar, londonski magnat koji je tada imao uticaja u Totenhemu, stopirao je transfer, a Hinčklifu je navodno dijagnostikovan problem na ahilovoj tetivi. Priča se da je čak Hinčklif dobio račun za pregled.

5. Tada (2009.) alžirska zvezda u usponu, Kamel Gilas, bio je nadomak prelaza u Blekburn Rovers, ali su se Englezi predomislili u poslednji čas. Klub iz Lankastera je po rečima čelnika njegovog tadašnjeg kluba, Selte iz Viga, hteo da smanji cenu pa je prijavio probleme na pregledu. Kako bi dokazao da je to neistina, klub iz Viga je već sledećeg dana Alžirca uvrstio u prvu postavu prvenstvene utakmice. Blekburn je na kraju sezone ispao iz lige.

6. Momak koji je došao u Vest Hem, poreklom iz Obale Slonovače, Samasi Abu (na fotografiji gore), oteran je iz kluba zbog sumnje da je kanibal. Hari Rednap je tada izjavio: „Dečko je otišao kući i otrovao se hranom. Mora da je pojeo nekog žilavog misionara...”

7. Asa Hartford je 1971. bio spreman da pojača Lids, ali je mu je na poslednjim testovima ustanovljeno da ima rupu u srcu – bukvalno! Ipak, Škot je u karijeri odigrao preko 800 utakmica, a ista je trajala do njegove 41. godine!

8. Kakvu je grešku napravio Portsmut. Hari Rednap je već dogovorio prelazak Tijaga Mote iz Barselone, ali je naturalizovani Italijan pao na medicinskim testovima zbog problema sa kolenima. Odbijen je još i u Santanderu, da bi ga Đenova pre početka sezone pokupila besplatno. U Italiji je briljirao, prešao u Inter, osvojio tripletu sa Murinjom, a sada je u PSŽ-u, gde i dan danas broji pehare i medalje.

9. Dugo su u Junajtedu čekali da Rud van Nistelroj potpiše ugovor. Tri puta je Holanđanin vraćan na medicinske preglede i analzie, da bi transfer na kraju bio otkazan pošto je Nistelroj pokidao ligamente kolena. Na pres konferenciji dan kasnije je izjavio da niko ne mora da brine, te da će se vratiti sledeće sezone spreman i da će pojačati Junajted. To se i desilo, a Nistelroj je na 219 utakmica postigao 150 golova.

10. Kit Gilespi je 1998. godine dogovorio prelazak iz Njukasla u Midlsbro, ali je na probnoj utakmici, dan pre no što je sve trebalo da se ozvaniči doživeo povredu članka koja ga je pratila tokom čitave karijere. Brajan Robson se čak izblamirao pošto je u medijima govorio kako je Gilespi bio njegova najveća želja i kako će tim dobiti veliko pojačanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar