Партизан шаље Фофану у Кину!

Нападач црно-белих одлази на једногодишњу позајмицу, клуб из Хумске 1 уштедеће 50.000 евра.

Фудбал 05.01.2015 | 21:00
Партизан шаље Фофану у Кину!

Са Топчидерског брда у Другу лигу Кине. Тај пут су ове зиме прешли Ђорђе Ракић и Горан Гогић (Ђингдао), а сва је прилика да ће им се у најмногољуднијој земљи света придружити нападач Партизана Исмаил Беко Фофана.

Фудбалер из Обале Слоноваче једном ногом је практично већ напустио Хумску 1, челници црно-белих су прихватили услове под којима би се бивши првотимац Ширака отиснуо пут Азије. Реч је о једногодишној позајмици, током које би Кинези преузели на себе обавезу да плаћају Фофану (50.000 евра), а он би за разлику од Суперлиге добио већу минутажу у првенству које стартује и траје.

Додатни разлог за известан растанак је чињеница да Фофана није у озбиљним плановима Марка Николића, о чему су одмах по устоличењу на нове функције обавештени потпредседник за спортска питања Љубиша Тумбаковић и спортски директор Драган Ћирић. Они су одобрили услове позајмице и само се чека да прођу празници како би се посао привео крају.

Фофана ће се за 12 месеци вратити у Партизан, пошто има уговор до лета 2016.

Без обзира на скромну минутажу, он је минуле године стекао симпатије навијача, који су га у званичној анкети на Партизановом сајту прогласили за најбољег играча клуба у 2014, али то му није помогло да се избори за повољнији статус код тренера Николића.

Фофана је други фудбалер који напушта Партизан ове зиме, претходно је уговор истекао штоперу Војиславу Станковићу, који би требало да се пресели у иностранство, као слободан играч.

Коментари / 0

Оставите коментар