Partizan šalje Fofanu u Kinu!

Napadač crno-belih odlazi na jednogodišnju pozajmicu, klub iz Humske 1 uštedeće 50.000 evra.

Fudbal 05.01.2015 | 21:00
Partizan šalje Fofanu u Kinu!

Sa Topčiderskog brda u Drugu ligu Kine. Taj put su ove zime prešli Đorđe Rakić i Goran Gogić (Đingdao), a sva je prilika da će im se u najmnogoljudnijoj zemlji sveta pridružiti napadač Partizana Ismail Beko Fofana.

Fudbaler iz Obale Slonovače jednom nogom je praktično već napustio Humsku 1, čelnici crno-belih su prihvatili uslove pod kojima bi se bivši prvotimac Širaka otisnuo put Azije. Reč je o jednogodišnoj pozajmici, tokom koje bi Kinezi preuzeli na sebe obavezu da plaćaju Fofanu (50.000 evra), a on bi za razliku od Superlige dobio veću minutažu u prvenstvu koje startuje i traje.

Dodatni razlog za izvestan rastanak je činjenica da Fofana nije u ozbiljnim planovima Marka Nikolića, o čemu su odmah po ustoličenju na nove funkcije obavešteni potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Dragan Ćirić. Oni su odobrili uslove pozajmice i samo se čeka da prođu praznici kako bi se posao priveo kraju.

Fofana će se za 12 meseci vratiti u Partizan, pošto ima ugovor do leta 2016.

Bez obzira na skromnu minutažu, on je minule godine stekao simpatije navijača, koji su ga u zvaničnoj anketi na Partizanovom sajtu proglasili za najboljeg igrača kluba u 2014, ali to mu nije pomoglo da se izbori za povoljniji status kod trenera Nikolića.

Fofana je drugi fudbaler koji napušta Partizan ove zime, prethodno je ugovor istekao štoperu Vojislavu Stankoviću, koji bi trebalo da se preseli u inostranstvo, kao slobodan igrač.

Komentari / 0

Ostavite komentar