Ћирић: Борба за Бабовића и посебно Пантића!

Након што су објављене дужине трајања уговора играча Партизана, постало је јасно да нове челнике клуба чека много посла.

Фудбал 05.01.2015 | 17:40
Ћирић: Борба за Бабовића и посебно Пантића!

У Хумској ове зиме, након што су успели да угасе пожар који су сами запалили причом о смени тренера Марка Николића, имају више посла око играча у свом погону, него око појачања.

Колико на довођењу фудбалера, нови спортски директор Драган Ћирић мораће да ради (и ради) на ургентним продужецима уговора са већином првотимаца који ће током ове и наредне године постати слободни у избору нове средине. Партизан би, ако не поради на том плану, могао да остане без значајних средстава у будућности.

И играча, разуме се...

У интервјуу за "Спорт", Ћирић је више причао о Данилу Пантићу, Саши Марковићу, Петру Грбићу, Исмаелу Фофани, Владимиру Волкову и осталима под уговором, него о Стефану Бабовићу и другим играчима који се помињу као потенцијална појачања црно-белих.

"Мали" Пантић ће у јуну постати слободан и то би био велики пропуст Партизана...

"Разговори с Пантићевим агентима су у току, а договорено је да буду настављени одмах после Божића. Верујем да ћемо ускоро имати јасну ситуацију", рекао је Ћирић, али није наговештавао исход преговора.

Партизан је прошле јесени продао права над уговором Андрије Живковића, а могуће да у Пантићевом случају неће бити у таквој позицији. Што се осталих тиче...

"Рано је да причамо на ту тему, док не решимо неке важније случајеве, али ћемо се свакако позабавити и осталим уговорима у наредним данима. Обавићемо разговор с тренером, видети шта је неопходно, шта није и на основу тога донети одлуке", наговестио је Ћирић да клуб неће јурити сваког играча да продужи уговор, односно да ће бити случајева у којима ће се тихо сачекати разлаз без обештећења.

О Бабовићу...

"Стефан је фантастичан играч, школован у Партизану и сигурно да би био велико појачање за нас у пролећном делу сезоне. Лично бих волео да се трансфер што пре реализује. И није само Стефан играч који нам је интересантан, изаћи ћемо за два, три дана и са осталим жељама", заголицао је Ћирић машту навијача.

Нови спортски директор тврди да је "прича око смене Николића отишла предалеко".

"То је унутрашња ствар клуба, али ако већ морам да коментаришем, рећи ћу вам следеће: Немам ништа против Марка Николића и свака даља прича на ту тему само огреза у спекулацијама", тврди Ћирић, који не види због чега сарадња са Николићем, убудуће, не би била могућа.

"Наравно да је могућа, јер проблем није ни постојао. Створила се лоша слика у јавности о нечему што је кроз клупско саопштење и објашњено".

Коментари / 0

Оставите коментар