Ćirić: Borba za Babovića i posebno Pantića!

Nakon što su objavljene dužine trajanja ugovora igrača Partizana, postalo je jasno da nove čelnike kluba čeka mnogo posla.

Fudbal 05.01.2015 | 17:40
Ćirić: Borba za Babovića i posebno Pantića!

U Humskoj ove zime, nakon što su uspeli da ugase požar koji su sami zapalili pričom o smeni trenera Marka Nikolića, imaju više posla oko igrača u svom pogonu, nego oko pojačanja.

Koliko na dovođenju fudbalera, novi sportski direktor Dragan Ćirić moraće da radi (i radi) na urgentnim produžecima ugovora sa većinom prvotimaca koji će tokom ove i naredne godine postati slobodni u izboru nove sredine. Partizan bi, ako ne poradi na tom planu, mogao da ostane bez značajnih sredstava u budućnosti.

I igrača, razume se...

U intervjuu za "Sport", Ćirić je više pričao o Danilu Pantiću, Saši Markoviću, Petru Grbiću, Ismaelu Fofani, Vladimiru Volkovu i ostalima pod ugovorom, nego o Stefanu Baboviću i drugim igračima koji se pominju kao potencijalna pojačanja crno-belih.

"Mali" Pantić će u junu postati slobodan i to bi bio veliki propust Partizana...

"Razgovori s Pantićevim agentima su u toku, a dogovoreno je da budu nastavljeni odmah posle Božića. Verujem da ćemo uskoro imati jasnu situaciju", rekao je Ćirić, ali nije nagoveštavao ishod pregovora.

Partizan je prošle jeseni prodao prava nad ugovorom Andrije Živkovića, a moguće da u Pantićevom slučaju neće biti u takvoj poziciji. Što se ostalih tiče...

"Rano je da pričamo na tu temu, dok ne rešimo neke važnije slučajeve, ali ćemo se svakako pozabaviti i ostalim ugovorima u narednim danima. Obavićemo razgovor s trenerom, videti šta je neophodno, šta nije i na osnovu toga doneti odluke", nagovestio je Ćirić da klub neće juriti svakog igrača da produži ugovor, odnosno da će biti slučajeva u kojima će se tiho sačekati razlaz bez obeštećenja.

O Baboviću...

"Stefan je fantastičan igrač, školovan u Partizanu i sigurno da bi bio veliko pojačanje za nas u prolećnom delu sezone. Lično bih voleo da se transfer što pre realizuje. I nije samo Stefan igrač koji nam je interesantan, izaći ćemo za dva, tri dana i sa ostalim željama", zagolicao je Ćirić maštu navijača.

Novi sportski direktor tvrdi da je "priča oko smene Nikolića otišla predaleko".

"To je unutrašnja stvar kluba, ali ako već moram da komentarišem, reći ću vam sledeće: Nemam ništa protiv Marka Nikolića i svaka dalja priča na tu temu samo ogreza u spekulacijama", tvrdi Ćirić, koji ne vidi zbog čega saradnja sa Nikolićem, ubuduće, ne bi bila moguća.

"Naravno da je moguća, jer problem nije ni postojao. Stvorila se loša slika u javnosti o nečemu što je kroz klupsko saopštenje i objašnjeno".

Komentari / 0

Ostavite komentar