Звезда стала на ''само'' седам појачања!

Као по правилу, сваких шест месеци у Љутице Богдана стиже велики број фудбалера. Овог пута, сви су изгледи, клуб се зауставио на седморици појачања.

Фудбал 05.01.2015 | 17:20
Звезда стала на ''само'' седам појачања!

Како сада ствари стоје, 8. јануара на прозивци за почетак зимских припрема, пред тренером Ненадом Лалатовићем наћи ће се седморица нових играча.

То је много, али и не баш, ако се погледа какве су прелазне рокове водили челници црвено-белих претходних сезона.

Уговоре су званично потписали дефанзивци Милош Цветковић, Александар Луковић и Душан Анђелковић, а празнична идила успорила је трансфере Саше Стојановића, Петра Орландића, Џошуе Паркера, Радета Крунића и Фуада Саламија, код којег и даље може да дође до преокрета, односно могуће је да се у последњи час од њега одустане.

У клубу и даље вагају када је Нигеријац у питању, јер је "преко реда" ускочио Орландић, па се тренутно води дискусија да ли је исплативо потписивати и Саламија, иако нико не сумња да се ради о квалитетном играчу.

Званично, из Црвене звезде отишли су Предраг Ђорђевић, Нејц Печник, Ђорђе Ракић и Горан Гогић, у клубу чекају конкретне понуде за Дарка Лазића и Александра Ковачевића, док је ситуација око Дарка Лазовића и овог пута компликована. МОНДО сазнаје да постоји могућност, додуше мала, да Лазовић одигра још полусезону у Црвеној звезди и онда на лето оде као слободан играч.

Никола Мијаиловић је званично суспендован, у клубу се говори о његовом одласку, али он је под уговором и ништа у том случају није могуће урадити на силу.

Занимљив је и статус Милоша Босанчића, који је испао из "тројке" спремне за одлазак у Кину, у Ћингдао. На крају, трансфер ће остварити Ракић и Гогић, али не и Босанчић. Две су верзије тог догађаја, једна да Кинези нису желели Звездиног креативног везисту, а друга да он није желео поново на Исток, само шест месеци након што се вратио из Јужне Кореје.

Шта год да је разлог, Звезда је на Босанчићевој позицији ангажовала Стојановића и близу да ангажује Крунића, за ког Лалатовић не крије да је од старта био његов "пик" за "десетку".

Црвена звезда се ове зиме одлучила да брани титулу првака Србије, али и да настави са форсирањем младих играча. Конкретно, далеко већу минутажу у односу на јесењи део првенства, на пролеће би требало да добије Марко Грујић, нарочито ако Ковачевић буде продат (Гогић је већ отишао).

Звезда има шест бодова заостатка за Партизаном, први део припрема обавиће у Словенији, а други у Турској. Заказано је девет утакмица до старта пролећног дела првенства.

Није тајна да Црвена звезда, до 31. марта, мора да сервисира највећи део дугова према бившим играчима, а они само долазе и долазе. Од раније је познато да ће Гжегожу Броновицком морати да се плати други део дуга, од око 400.000 евра, а на наплату долазе и дуговања према Марку Вешовићу и Кадуу Мендешу. Ближи се и поравнање дуга са Николом Максимовићем... Што се Вешовића и Кадуа тиче, њима Црвена звезда дугује око 150.000 евра, али с њима је могућа нагодба с обзиром на то да им је менаџер Рајо Божовић, који је недавно изјавио да није у лошим односима са челницима Звезде и да ће његови играчи наступати за црвено-беле, као и за друге водеће српске клубове. Конкретно, Звезда са Божовићем преговара око трансфера Орландића и, ако договор буде склопљен, претпоставка је и да ће доћи до репрограма дугова према другој двојици Божовићевих клијената.

Коментари / 0

Оставите коментар