Zvezda stala na ''samo'' sedam pojačanja!

Kao po pravilu, svakih šest meseci u Ljutice Bogdana stiže veliki broj fudbalera. Ovog puta, svi su izgledi, klub se zaustavio na sedmorici pojačanja.

Fudbal 05.01.2015 | 17:20
Zvezda stala na ''samo'' sedam pojačanja!

Kako sada stvari stoje, 8. januara na prozivci za početak zimskih priprema, pred trenerom Nenadom Lalatovićem naći će se sedmorica novih igrača.

To je mnogo, ali i ne baš, ako se pogleda kakve su prelazne rokove vodili čelnici crveno-belih prethodnih sezona.

Ugovore su zvanično potpisali defanzivci Miloš Cvetković, Aleksandar Luković i Dušan Anđelković, a praznična idila usporila je transfere Saše Stojanovića, Petra Orlandića, Džošue Parkera, Radeta Krunića i Fuada Salamija, kod kojeg i dalje može da dođe do preokreta, odnosno moguće je da se u poslednji čas od njega odustane.

U klubu i dalje vagaju kada je Nigerijac u pitanju, jer je "preko reda" uskočio Orlandić, pa se trenutno vodi diskusija da li je isplativo potpisivati i Salamija, iako niko ne sumnja da se radi o kvalitetnom igraču.

Zvanično, iz Crvene zvezde otišli su Predrag Đorđević, Nejc Pečnik, Đorđe Rakić i Goran Gogić, u klubu čekaju konkretne ponude za Darka Lazića i Aleksandra Kovačevića, dok je situacija oko Darka Lazovića i ovog puta komplikovana. MONDO saznaje da postoji mogućnost, doduše mala, da Lazović odigra još polusezonu u Crvenoj zvezdi i onda na leto ode kao slobodan igrač.

Nikola Mijailović je zvanično suspendovan, u klubu se govori o njegovom odlasku, ali on je pod ugovorom i ništa u tom slučaju nije moguće uraditi na silu.

Zanimljiv je i status Miloša Bosančića, koji je ispao iz "trojke" spremne za odlazak u Kinu, u Ćingdao. Na kraju, transfer će ostvariti Rakić i Gogić, ali ne i Bosančić. Dve su verzije tog događaja, jedna da Kinezi nisu želeli Zvezdinog kreativnog vezistu, a druga da on nije želeo ponovo na Istok, samo šest meseci nakon što se vratio iz Južne Koreje.

Šta god da je razlog, Zvezda je na Bosančićevoj poziciji angažovala Stojanovića i blizu da angažuje Krunića, za kog Lalatović ne krije da je od starta bio njegov "pik" za "desetku".

Crvena zvezda se ove zime odlučila da brani titulu prvaka Srbije, ali i da nastavi sa forsiranjem mladih igrača. Konkretno, daleko veću minutažu u odnosu na jesenji deo prvenstva, na proleće bi trebalo da dobije Marko Grujić, naročito ako Kovačević bude prodat (Gogić je već otišao).

Zvezda ima šest bodova zaostatka za Partizanom, prvi deo priprema obaviće u Sloveniji, a drugi u Turskoj. Zakazano je devet utakmica do starta prolećnog dela prvenstva.

Nije tajna da Crvena zvezda, do 31. marta, mora da servisira najveći deo dugova prema bivšim igračima, a oni samo dolaze i dolaze. Od ranije je poznato da će Gžegožu Bronovickom morati da se plati drugi deo duga, od oko 400.000 evra, a na naplatu dolaze i dugovanja prema Marku Vešoviću i Kaduu Mendešu. Bliži se i poravnanje duga sa Nikolom Maksimovićem... Što se Vešovića i Kadua tiče, njima Crvena zvezda duguje oko 150.000 evra, ali s njima je moguća nagodba s obzirom na to da im je menadžer Rajo Božović, koji je nedavno izjavio da nije u lošim odnosima sa čelnicima Zvezde i da će njegovi igrači nastupati za crveno-bele, kao i za druge vodeće srpske klubove. Konkretno, Zvezda sa Božovićem pregovara oko transfera Orlandića i, ako dogovor bude sklopljen, pretpostavka je i da će doći do reprograma dugova prema drugoj dvojici Božovićevih klijenata.

Komentari / 0

Ostavite komentar