Човјек има Сансе, сад хоће и Ренџерсе!

Власник НБА франшизе из Аризоне понудио је 18 милиона фунти за већински пакет деоница славног шкотског фудбалског клуба.

Фудбал 05.01.2015 | 15:20
Човјек има Сансе, сад хоће и Ренџерсе!

Глазгов Ренџерс, тренутно члан друге шкотске лиге, ускоро би могао да добије новог власника - америчког банкара Роберта Сарвера.

Човек који већ поседује НБА франшизу Финикс Санс, као и WНБА тим Финикс Меркјури, уочи Нове године је послао понуду вредну 18 милиона фунти, о којој би требало да расправља скупштина клупских деоничара.

Ако успе да обезбеди већински пакет деоница, Сарвер је спреман да са додатних 15 милиона фунти постане стопроцентни власник Ренџерса.

У овом тренутку 35 одсто деоница држе две групе британских бизнисмена, а још 15 одсто налази се у власништву навијача. Процена је да нико од њих не би желео да продаје.

Да би неко нови ушао у власничку структуру Глазгов Ренџерса, потребно је да се са тиме сагласе власници 75 одсто деоница.

"Би-Би-Си" сазнаје да је Сарвер као озбиљан "играч", који ради на дуге стазе и нема мрља у пословној каријери, спреман да уради све како би уверио деоничаре - бизнисмене и навијаче - да ће клубу донети просперитет и вратити га на некадашње позиције.

Ренџерси су лета 2012. због дугова административно пребачени из Премијер лиге Шкотске у четврти ранг такмичења.

Потом су два пута са лакоћом ушли у виши ранг, а сада заузимају друго место на табели Чемпионшипа, са 13 бодова мање од такође славног Хартса. То значи да им је ове сезоне вероватни максимум пласман у плеј-оф за попуну Премијер лиге.

Ренџерс је последњу, од 54 титуле првака, освојио 2011. године. Љути ривал Селтик има 45 титула.

Коментари / 0

Оставите коментар