Čovjek ima Sanse, sad hoće i Rendžerse!

Vlasnik NBA franšize iz Arizone ponudio je 18 miliona funti za većinski paket deonica slavnog škotskog fudbalskog kluba.

Fudbal 05.01.2015 | 15:20
Čovjek ima Sanse, sad hoće i Rendžerse!

Glazgov Rendžers, trenutno član druge škotske lige, uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika - američkog bankara Roberta Sarvera.

Čovek koji već poseduje NBA franšizu Finiks Sans, kao i WNBA tim Finiks Merkjuri, uoči Nove godine je poslao ponudu vrednu 18 miliona funti, o kojoj bi trebalo da raspravlja skupština klupskih deoničara.

Ako uspe da obezbedi većinski paket deonica, Sarver je spreman da sa dodatnih 15 miliona funti postane stoprocentni vlasnik Rendžersa.

U ovom trenutku 35 odsto deonica drže dve grupe britanskih biznismena, a još 15 odsto nalazi se u vlasništvu navijača. Procena je da niko od njih ne bi želeo da prodaje.

Da bi neko novi ušao u vlasničku strukturu Glazgov Rendžersa, potrebno je da se sa time saglase vlasnici 75 odsto deonica.

"Bi-Bi-Si" saznaje da je Sarver kao ozbiljan "igrač", koji radi na duge staze i nema mrlja u poslovnoj karijeri, spreman da uradi sve kako bi uverio deoničare - biznismene i navijače - da će klubu doneti prosperitet i vratiti ga na nekadašnje pozicije.

Rendžersi su leta 2012. zbog dugova administrativno prebačeni iz Premijer lige Škotske u četvrti rang takmičenja.

Potom su dva puta sa lakoćom ušli u viši rang, a sada zauzimaju drugo mesto na tabeli Čempionšipa, sa 13 bodova manje od takođe slavnog Hartsa. To znači da im je ove sezone verovatni maksimum plasman u plej-of za popunu Premijer lige.

Rendžers je poslednju, od 54 titule prvaka, osvojio 2011. godine. Ljuti rival Seltik ima 45 titula.

Komentari / 0

Ostavite komentar