Европа страхује од Исламске државе

Некадашњи њемачки политичар Јирген Тоденхефлер посјетио је највећа упоришта Исламске државе, градове Раку и Деир Езор у Сирији и Мосул у Ираку.

Свијет 05.01.2015 | 11:30
Европа страхује од Исламске државе

Он је за ЦНН рекао да у Мосулу, другом највећем граду у Ираку који је у јуну пао у руке џихадиста влада "одвратан осјећај нормалности".

"Више од 130.000 становника хришћанске вјероисповести је протјерано из града, а остало је и веома мало шиита. Много људи је убијено, али град функционише и људи живе у стабилном систему Исламске државе", рекао је Тоденхефлер.

Према његовим ријечима ипак се у ваздуху осјећа страх становника Мосула.

"Плаше се кршења стриктних закона Исламске државе. Казне су веома окрутне".

Он је истакао и да је разговарао са једним џихадистом.

"Рекао ми је да је требало четири дана да преузму Мосул. Извели су више напада, а користили су и бомбаше самоубице. Када смо стигли у кућу гдје је требало да одсједнемо појавило се 50 нових бораца са невјероватним сјајем у очима. Изгледали су као да су дошли у обећану земљу", навео је Тоденхефлер.

Нијемац је истакао и да је видио велики број дјеце са оружјем, као и неколико Европљана.

"Европљани су ми рекли да ће једног дана покорити Европу и да ће експанзија Исламске државе бити стална, као и да се Европљани неће добро провести када они дођу. Такође нису поставили питање о броју људи који ће морати да убију да би стигли до свог циља", истакао је Тоденхефлер.

Извор: ГЛАС СРПСКЕ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гиле

05.01.2015 10:54

Гдје год су муслимани ту се ратује и убија. Сада хоце и цијелу Европу. Е како се вас Европа боји само да знате хаха гаце им се тресу кад вас виде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Гиле

05.01.2015 12:20

Ратује се тамо где има нафте,гаса и других енергената ! П.С. Ко ратује у Украјини ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре Гиле

05.01.2015 14:03

У Украјини ратују Амери против Руса, а данас 99 посто ратова се води гдје су Муслимани јер им тренутно иде на руку да сире ислам посто у Европи и свијету на власти су атеисти хомосексуалци који дају све за лову а Арапи имају тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам..

05.01.2015 23:03

Могао би ти Гиле напунити гаце кад ти брадоња изненада покуца на врата.

ОДГОВОРИТЕ