Какањ: Једна особа изгубила живот у клизишту

Једна особа смртно је страдала у клизишту које је синоћ у вечерњим сатима задесило насеље Баре код Какња.

Босна и Херцеговина 05.01.2015 | 07:34
Какањ: Једна особа изгубила живот у клизишту

Према још увијек непотврђеним информацијама смртно је страдала Самира Ковачевић, мајка дјевојчице М. К. која је прва извучена испод рушевина кућа у какањском насељу Баре.

Припадници Цивилне заштите Општине Какањ, полиција, ватрогасци, рударске чете за спашавање и локално становништво успјели су након неколико сати из рушевина извући Садику и Белму Мердић.

"Оне су пребачене у болницу у Зеници са повредама. У овом тренутку извлачимо тијело још једне особе. Остале породице из оближњих кућа смјештене су у сали основне школе, а неки су и код родбине", казао је за Клиx.ба Нурудин Хрусто, начелник ЦЗ Општине Какањ.

У Какањ су стигли и припадници Федералне управе цивилне заштите који заједно са какањским ватрогасцима претражују рушевине како би се установило да ли постоји још особа које су затрпане у рушевинама.

Према прелиминарним информацијама клизиште је око 500 метара ширине и 150 м дужине, провалија је дубока око 50 метара, ради се о рудничкој јаловини која је одлагана прије 50 година.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛАЈКОВАН

05.01.2015 17:14

Колико видим на слика, ове куће су направљене на клизишту, значи градитељ и власник куће су свјесно ризиковали, наравно без било каквих дозвола...... жао ми је настрадалих али чињенице су чињенице.

ОДГОВОРИТЕ