АБА: Партизан јачи од повреда и Цедевите!

Кошаркаши Партизана НИС победили су Цедевиту 76:64 у 16. колу АБА лиге у хали Пионир.

Кошарка 04.01.2015 | 19:20
АБА: Партизан јачи од повреда и Цедевите!

Цедевита је у првом делу сезоне била боља са 70:50, па је чета Душка Вујошевића, када је намирисала да је доста јача и спремнија од противника, кренула да анулира предност хрватског тима, али то на крају није остварено, иако је добра игра била ту.

Најбољи у редовима Партизана био је Александар Павловић са 19 поена, а одличну партију одиграо је и слављеник Михајло Андрић који је за свој рођендан постигао 14 поена. Код противника, Билан је био убедљиво најефикаснији са 20 поена.

Партизан се привремено нашао у зони плеј-офа, сам на четвртој позицији и све црно-беле очи биће окренуте ка Словенији где ће Олимпија, који је највећи конкурент тиму из Хумске, играти против Црвене звезде.

Прва четвртина: Партизан за осам минута примио један поен, Цедевита се пробудила у последњих 60 секунди

Почетак утакмице није био у знаку ефикасности, јер обе екипе нису успеле да постигну кош за првих минут и по сусрета, а онда је Саша Павловић фино наместио руку са дистанце и убацио прве поене (2:0). Цедевита је остала на нули и до четвртог минута, а Маринковић је продором изборио позицију и положио за 4:0.

Павловић је "наградио" лошу игру хрватског првенства са тројком, тако да је резултат после пет минута игре био 7:0. Кош Партизана као да је био закључан, док су црно-бели на другој страни смирено, уз лаган ритам, долазили до све веће предности која је достигла "+12" (12:0).

После шест и по минута Немања Гордић је погодио слободно бацање , али је Мачван узвратио тако што је из одбојке убацио лопту у кош (14:1). Гордић је једини знао како треба лопта да прође кроз обруч, па је био прецизан за три поена, а у последњој секунди Укић поставља коначних 16:7.

Друга четвртина: Павловић и Андрић увели црно-беле у сигурну луку

Држала је домаћа екипа Цедевиту испод двоцифреног учинка и до 12. минута, али већ у наредном минуту Гордић је смањио разлику на "-6" (17:11). Контролисао је Партизан утакмицу, држао предност, а онда је у три напада са обе стране пао кош, што је чудно за ову утакмицу, а Андрић је тројком закључио низ, док је неискоришћени напад Цедевите додатно казнио Дало за 26:14.

Андрић је прославио рођендан у недељу, а у позитивном духу дошао је до осмог поена, а онда су се Загрепчани прописно испромашивали пошто у три напада у низу нису дошли до поена (31:20). Две тројке за редом Павловића донеле су мирну луку Партизану (37:24). За крај полувремена, после флотера Маринковића, Милутинов је закуцао и поставио коначних 39:24.

Трећа четвртина: Мањи пад, па максималних "+16" за Партизан

Велике борба водила се на старту треће деонице, а онда је Лука Богдановић погодио тројку, а Пилепић узвратио са дистанце, али само за два поена (46:30). Неколико врло лоших ствари се десило за Партизан у низу - прво се блаже повредио Мачван, а онда је Гагићу свирана техничка због оправданог приговора, а Цедевита се спустила испод 15 разлике колико је било на полувреме (46:34).

Миро Билан је био највећа опасност за црно-беле, јер је до 27. минута постигао 14 поена, а лако је излазио на крај са Милутиновим, а Цедевита је дошла на девет поена разлике (49:40).

Цедевита није успела да ухвати прави прикључак, иако је то покушавала фауловима који су играчи Партизана користили да погоде са линије пенала, а све то је на минут до краја треће четвртине крунисао Андрић са три поена за максималних "+16 (58:42). Са по два поена на обе стране ушло се у последњих десет минута (60:44).

Четврта четвртина: Жеља од преко 20 разлике нереална, Партизан славио у Пиониру

Милосављевић је смиривао саиграче како би се утакмица без притиска привела крају, па иако нису послушали капитена, црно-бели су на журбу дошли поново до 16 разлике, док је Лука Бабић тројком оставио Цедевиту у игри (70:57).

Иако је циља изабраника Душка Вујошевића био да некако угрози минус од 20 поена из првог сусрета, то није полазило за руком, а било је веома близу. Све се окретало око Билана у Цедевити који је ипак оставио свој тим довољно близу да не потоне скроз у Пиониру, па је резултат на крају гласио 76:64.

Коментари / 0

Оставите коментар