ABA: Partizan jači od povreda i Cedevite!

Košarkaši Partizana NIS pobedili su Cedevitu 76:64 u 16. kolu ABA lige u hali Pionir.

Košarka 04.01.2015 | 19:20
ABA: Partizan jači od povreda i Cedevite!

Cedevita je u prvom delu sezone bila bolja sa 70:50, pa je četa Duška Vujoševića, kada je namirisala da je dosta jača i spremnija od protivnika, krenula da anulira prednost hrvatskog tima, ali to na kraju nije ostvareno, iako je dobra igra bila tu.

Najbolji u redovima Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 19 poena, a odličnu partiju odigrao je i slavljenik Mihajlo Andrić koji je za svoj rođendan postigao 14 poena. Kod protivnika, Bilan je bio ubedljivo najefikasniji sa 20 poena.

Partizan se privremeno našao u zoni plej-ofa, sam na četvrtoj poziciji i sve crno-bele oči biće okrenute ka Sloveniji gde će Olimpija, koji je najveći konkurent timu iz Humske, igrati protiv Crvene zvezde.

Prva četvrtina: Partizan za osam minuta primio jedan poen, Cedevita se probudila u poslednjih 60 sekundi

Početak utakmice nije bio u znaku efikasnosti, jer obe ekipe nisu uspele da postignu koš za prvih minut i po susreta, a onda je Saša Pavlović fino namestio ruku sa distance i ubacio prve poene (2:0). Cedevita je ostala na nuli i do četvrtog minuta, a Marinković je prodorom izborio poziciju i položio za 4:0.

Pavlović je "nagradio" lošu igru hrvatskog prvenstva sa trojkom, tako da je rezultat posle pet minuta igre bio 7:0. Koš Partizana kao da je bio zaključan, dok su crno-beli na drugoj strani smireno, uz lagan ritam, dolazili do sve veće prednosti koja je dostigla "+12" (12:0).

Posle šest i po minuta Nemanja Gordić je pogodio slobodno bacanje , ali je Mačvan uzvratio tako što je iz odbojke ubacio loptu u koš (14:1). Gordić je jedini znao kako treba lopta da prođe kroz obruč, pa je bio precizan za tri poena, a u poslednjoj sekundi Ukić postavlja konačnih 16:7.

Druga četvrtina: Pavlović i Andrić uveli crno-bele u sigurnu luku

Držala je domaća ekipa Cedevitu ispod dvocifrenog učinka i do 12. minuta, ali već u narednom minutu Gordić je smanjio razliku na "-6" (17:11). Kontrolisao je Partizan utakmicu, držao prednost, a onda je u tri napada sa obe strane pao koš, što je čudno za ovu utakmicu, a Andrić je trojkom zaključio niz, dok je neiskorišćeni napad Cedevite dodatno kaznio Dalo za 26:14.

Andrić je proslavio rođendan u nedelju, a u pozitivnom duhu došao je do osmog poena, a onda su se Zagrepčani propisno ispromašivali pošto u tri napada u nizu nisu došli do poena (31:20). Dve trojke za redom Pavlovića donele su mirnu luku Partizanu (37:24). Za kraj poluvremena, posle flotera Marinkovića, Milutinov je zakucao i postavio konačnih 39:24.

Treća četvrtina: Manji pad, pa maksimalnih "+16" za Partizan

Velike borba vodila se na startu treće deonice, a onda je Luka Bogdanović pogodio trojku, a Pilepić uzvratio sa distance, ali samo za dva poena (46:30). Nekoliko vrlo loših stvari se desilo za Partizan u nizu - prvo se blaže povredio Mačvan, a onda je Gagiću svirana tehnička zbog opravdanog prigovora, a Cedevita se spustila ispod 15 razlike koliko je bilo na poluvreme (46:34).

Miro Bilan je bio najveća opasnost za crno-bele, jer je do 27. minuta postigao 14 poena, a lako je izlazio na kraj sa Milutinovim, a Cedevita je došla na devet poena razlike (49:40).

Cedevita nije uspela da uhvati pravi priključak, iako je to pokušavala faulovima koji su igrači Partizana koristili da pogode sa linije penala, a sve to je na minut do kraja treće četvrtine krunisao Andrić sa tri poena za maksimalnih "+16 (58:42). Sa po dva poena na obe strane ušlo se u poslednjih deset minuta (60:44).

Četvrta četvrtina: Želja od preko 20 razlike nerealna, Partizan slavio u Pioniru

Milosavljević je smirivao saigrače kako bi se utakmica bez pritiska privela kraju, pa iako nisu poslušali kapitena, crno-beli su na žurbu došli ponovo do 16 razlike, dok je Luka Babić trojkom ostavio Cedevitu u igri (70:57).

Iako je cilja izabranika Duška Vujoševića bio da nekako ugrozi minus od 20 poena iz prvog susreta, to nije polazilo za rukom, a bilo je veoma blizu. Sve se okretalo oko Bilana u Cedeviti koji je ipak ostavio svoj tim dovoljno blizu da ne potone skroz u Pioniru, pa je rezultat na kraju glasio 76:64.

Komentari / 0

Ostavite komentar