Бен Арфа - луда глава! А могао је бити страшан играч!

На Острву га више нико не жели, тренери окрећу главу од њега, Азурна обала је можда последња прилика за некада великог талента.

Фудбал 05.01.2015 | 09:40
Бен Арфа - луда глава! А могао је бити страшан играч!

Предвиђана му је велика каријера као једном од највећих талената које је француски фудбал видео у последњих десетак година. Али, уместо тога, Хатем Бен Арфа је са 27 година дочекао да спашава каријеру пошто већина клубова и тренера окреће главу од њега.

Контроверзни Француз је прошлог лета дошао на позајмицу из Њукасла у Хал Сити, али је већ после неколико мечева показао своју тамну страну. Индолентност, незаинтересованост, лоше радне навике... Менаџер Стив Брус га је врло брзо елиминисао, а увређени Француз се потом спаковао, напустио клуб без дозволе и недељама се није знало где је и шта је. Чак су га неки гледали како игра улични фудбал по опасним крајевима у Паризу.

У Хал Сити му није било повратка, а ни Њукасл није желео да му пружи нову шансу. На сву срећу, појавила се Ница и наговорила луцидног дриблера да се врати у домовину. Бен Арфа је прихватио понуду клуба са Азурне обале и покушаће да спаси каријеру и врати се у некадашњу форму. Јутрос је одрадио први тренинг у Ници, очекују га лекарски прегледе и промоција у понедељак. Спекулише се да се ради о позајмици на 18 месеци.

Бен Арфа се појавио 2004. у тиму Лиона као суперталентовани 17-годишњак, да би у наредне три сезоне постао један од најбољих играча клуба са Жерлана. Карактерисали су га невероватна контрола лопте, врхунска техника и чудесни дриблинзи. Ипак, већ тада је показао проблематиан карактер пошто је ушао у свађу са првом звездом тима Каримом Бенземом. Са Лионом је освојио четири титуле првака заредом, али је на крају продат Марсељу за 11 милиона евра. У клубу са Велодрома је врло брзо освојио срца навијача спектакуларним потезима и имао великог удела у освајању дуго чекане титуле.

У лето 2010. је прешао у Њукасл где је већ после неколико мечева доживео тешку повреду, пошто му је у једном дуелу Најџел де Јонг поломио ногу. Ипак, вратио се на терен и брзо ушао у форму. Постизао је неке спектакуларне голове, одушевљавао Њукаслове навијаче, али је понашање било изузетно проблематично, па је тренер Пардју одлучио да не рачуна на њега.

Хатем Бен Арфа је далеко од висина које су му предвиђали и Ница је можда последња прилика за дечка са магичним ногама, али и лудом главом да оживи каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар