Ben Arfa - luda glava! A mogao je biti strašan igrač!

Na Ostrvu ga više niko ne želi, treneri okreću glavu od njega, Azurna obala je možda poslednja prilika za nekada velikog talenta.

Fudbal 05.01.2015 | 09:40
Ben Arfa - luda glava! A mogao je biti strašan igrač!

Predviđana mu je velika karijera kao jednom od najvećih talenata koje je francuski fudbal video u poslednjih desetak godina. Ali, umesto toga, Hatem Ben Arfa je sa 27 godina dočekao da spašava karijeru pošto većina klubova i trenera okreće glavu od njega.

Kontroverzni Francuz je prošlog leta došao na pozajmicu iz Njukasla u Hal Siti, ali je već posle nekoliko mečeva pokazao svoju tamnu stranu. Indolentnost, nezainteresovanost, loše radne navike... Menadžer Stiv Brus ga je vrlo brzo eliminisao, a uvređeni Francuz se potom spakovao, napustio klub bez dozvole i nedeljama se nije znalo gde je i šta je. Čak su ga neki gledali kako igra ulični fudbal po opasnim krajevima u Parizu.

U Hal Siti mu nije bilo povratka, a ni Njukasl nije želeo da mu pruži novu šansu. Na svu sreću, pojavila se Nica i nagovorila lucidnog driblera da se vrati u domovinu. Ben Arfa je prihvatio ponudu kluba sa Azurne obale i pokušaće da spasi karijeru i vrati se u nekadašnju formu. Jutros je odradio prvi trening u Nici, očekuju ga lekarski preglede i promocija u ponedeljak. Spekuliše se da se radi o pozajmici na 18 meseci.

Ben Arfa se pojavio 2004. u timu Liona kao supertalentovani 17-godišnjak, da bi u naredne tri sezone postao jedan od najboljih igrača kluba sa Žerlana. Karakterisali su ga neverovatna kontrola lopte, vrhunska tehnika i čudesni driblinzi. Ipak, već tada je pokazao problematian karakter pošto je ušao u svađu sa prvom zvezdom tima Karimom Benzemom. Sa Lionom je osvojio četiri titule prvaka zaredom, ali je na kraju prodat Marselju za 11 miliona evra. U klubu sa Velodroma je vrlo brzo osvojio srca navijača spektakularnim potezima i imao velikog udela u osvajanju dugo čekane titule.

U leto 2010. je prešao u Njukasl gde je već posle nekoliko mečeva doživeo tešku povredu, pošto mu je u jednom duelu Najdžel de Jong polomio nogu. Ipak, vratio se na teren i brzo ušao u formu. Postizao je neke spektakularne golove, oduševljavao Njukaslove navijače, ali je ponašanje bilo izuzetno problematično, pa je trener Pardju odlučio da ne računa na njega.

Hatem Ben Arfa je daleko od visina koje su mu predviđali i Nica je možda poslednja prilika za dečka sa magičnim nogama, ali i ludom glavom da oživi karijeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar