Срамота: За Србију нема ко да игра!

Два дана пре пријаве репрезентације за такмичење у Првој групи Евроафричке зоне Фед купа у Будимпешти, селектор Татјана Јечменица Јевтић има само - пола репрезентације.

Тенис 05.01.2015 | 00:00
Срамота: За Србију нема ко да игра!

Татјана Јечменица муку мучи са саставом тима на свом званичном селекторском дебију за репрезентацију Србије.

Капитен Фед куп селекције већ два месеца "јури" екипу која ће представљати Србију на такмичењу у Будимпешти почетком фебруара, у Првој групи Евроафричке зоне.

Јечменица Јевтић је два дана пре предвиђеног рока за пријаву тима добила САМО ДВА потврдна гласа.

"Само две играчице су сада сигурне. Александра Крунић и Ивана Јоровић су једине рекла да 100 одсто долазе да играју. Путује се 2. фебруара, а ја планирам припреме у Београду неких 3-4 дана пред одлазак", изјавила је за "Спортски журнал" селектор Фед куп тима Србије.

Јечменица Јевтић не крије да није сигурна кога ће повести у Будимпешту.

"Уместо да се по јачини нашег женског тениса боримо за титулу у Фед купу, мораћемо да стрепимо за опстанак и у зонском такмичењу".

"У контактима сам са осталим играчицама, јер се искрено нисам надала да ће мој списак који је иначе био шири, морати да иде даље од овога. Размишљам о осталим нашим тенисеркама, гледам њихове игре и резултате, форму у последње време".

За разлику од ситуације пре седам дана, када није добила ни глас од најбољих играчица, ствари су се ипак помериле са "мртве" тачке.

"Када је реч о Ани Ивановић, чула сам се са Дејаном Петровићем, њеним тренером, и он ми је рекао да се Фед куп у фебруару не уклапа у њихов план и програм. То је једина недеља у којој би она била слободна између Аустралије и наредних путовања. Дејан ми је рекао да Ана има јаку жељу да игра и размишља о репрезентацији али им се ове године не уклапа у распоред који су направили", открила је Јечменица Јевтић.

Весна Долонц унапред је отказала наступ јер није у форми, због бројних повреда, а исто су учиниле и Бојана Јовановски, Јована Јакшић и Нина Стојановић.

"Бојана у Аустралији има своје приватне обавезе у то време, Јована је рекла да се не враћа из Аустралије пре априла, а Нина да има неке прехладе, нови план и програм тренирања и није сигурна да ће да буде спремна. Одлучила је да је боље да не иде ако је неспремна", објаснила је селектор Србије и додала да се Јелена Јанковић још није огласила.

Татјана Јечменица ни у најгорем сну није сањала да је може задесити оваква ситуација када преузме кормило Фед куп тима.

"Просто невероватна ситуација. Толико добрих тенисерки а никако на једном месту да се скупе...", додала је после најблаже речено бруке, селектор Фед куп тима Србије.

Такмичење Фед купа у Будимпешти игра се од 4. до 7. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар